Räppäri Mikael Gabrielia, oikealta nimeltään Mikael Sohlmania, syytetään tänään Helsingin käräjäoikeudessa huumausaineen käyttörikoksesta ja rattijuopumuksesta.

Ylen tietojen mukaan Mikael on haastettu saapumaan paikanpäälle oikeuskäsittelyyn. Asiaa käsitellään tänään iltapäivällä, ja se voidaan ratkaista myös ilman syytetyn läsnäoloa.

Mikael kommentoi epäiltyjä rikoksia viime syksynä Instagram-tilillään. Hän kirjoitti tuolloin aiheesta Instagram-tilinsä tarinaosioon, ja myös Metropoli uutisoi syytteistä ensimmäisen kerran syksyllä.

– Kesäkuussa minut pysäytettiin Helsingin keskustassa kesken työpäivän. Kyseessä oli poliisin mukaan rutiinitarkastus ja minut vietiin verikokeeseen, Mikael kirjoitti.

Mies kertoo, ettei häntä tuolloin epäilty liikenteen vaarantamisesta tai päihtyneenä ajamisesta, vaan hän sai verikokeen jälkeen lähteä kotiin ja pitää ajokorttinsa.

– Sain tänään (keskiviikkona) tiedon, että syyttäjä on päättänyt nostaa syytteen rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta, koska verestäni oli löytynyt pieni määrä kannabiksen käytön jäämiä.

Mikael totesi tuolloin myös allekirjoittavansa nollatoleranssin täysin ja pitäytyvänsä poissa auton ratista ajokyvyn ollessa jostain syystä heikentynyt.

– Mikäli minut tässä asiassa tuomitaan, kannan vastuuni, kuten olen aina tehnyt.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun artisti on vastaavien rikosepäilyjen kohteena. Hänet tuomittiin maaliskuussa 2018 Helsingin käräjäoikeudessa 30 päiväsakkoon rattijuopumuksesta, huumausainerikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Lue myös:

Seiska: Mikael Gabrielille syyte rattijuopumuksesta!

Tv-keikkansa menettänyt Mikael Gabriel avautuu vihdoin rikosepäilyistä: ”Verestäni löytyi kannabista”

IL: Mikael Gabriel jäi tauolle uupumuksen takia – ”Oli pitkään fiilis, etten enää kestä tätä”