Sosiaalisessa mediassa ja varsinkin teinien keskuudessa leviävä ”skull breaker” haaste eli kallonmurskaajahaaste voi aiheuttaa vakavia vammoja tai kuoleman, varoittavat lääkärit.

Fox Newsin mukaan Espanjasta TikTokin kautta alkunsa saaneessa haasteessa ”uhrin” molemmilla puolilla seisovat henkilöt potkaisevat uhrilta jalat alta siten, että hän kaatuu selälleen. On sanomattakin selvää, että takaraivon iskeytyminen maahan vakavin seurauksin on tässä haasteessa hyvin todennäköistä.

Lääkärit huomauttavat, että vaikka haaste voi näyttää teinien mielestä hauskalta, siitä voi aiheutua halvauttavia ja jopa kuoleman aiheuttavia vammoja.

Alla video haasteesta.

Jos julkaisu ei näy, sen voi katsoa täältä.

Alla olevan julkaisun todenmukaisuudesta ei ole varmuutta, mutta siinä kerrotaan, että videolla näkyvä mies menehtyi haasteessa. Mies jää videolla makaamaan lattialle elottoman näköisenä eikä havahdu retuutteluista huolimatta. Video ei sovellu herkille!

Zahack Tanvir@zahacktanvir

WARNING ⚠️: A person dies 💀 during this new challenge.

Warn your kids about it!

Embedded video

88 people are talking about this

 

Vanhemmat ovat alkaneet jakaa Facebookissa kuvia ja tietoja lastensa saamista vakavista vammoista varoitukseksi hengenvaarallisesta villityksestä.

Valerie Hodsonin poika sai päävamman, tikkejä kasvoihin ja haavoja suuhun.

Jos julkaisu ei näy, sen voi katsoa täältä.

Wimmer Smithin pojalta murtui ranteesta kaksi luuta, jotka vaativat leikkausta.

Ylin kuva: Twitter / Anu Sehgal