Viranomaiset ryhtyivät tutkimaan kiinalaisen eläinlääkärin toimia sen jälkeen, kun hänet kuvattiin vetämässä irti koirien äänihuulia. Nimellä Zeng tunnettu eläinlääkäri ja hänen assistenttinsa ovat toimineet ilman toimilupaa.
Julman operaation tarkoitus on estää koiraa haukkumasta. Video näyttää, kuinka eläinlääkäri kurottaa instrumenttinsa koiran kurkkuun ja leikkaa sen äänihuulet. Operaation aikana koiran suu on kammettu auki hampaisiin asetetuilla naruilla. Myös hygienian taso on kyseenalainen, sillä operaatiot suoritettiin paikallisella kukka- ja lintutorilla. Eläinlääkärin asiakkaiden mukaan koirat oli nukutettu noin viisi minuuttia kestävän operaation ajaksi.
Videon tultua julkisuuteen Zengin työvälineet takavarikoitiin, ja paikalliset poliisit tutkivat hänen toimiaan. Hän saattaa saada rangaistuksen luvattomasta toiminnastaan.
Zengin asiakkaat eivät kuitenkaan pitäneet toimenpidettä julmana. Eräs nainen, jonka koiran haukkumisesta oli valitettu toistuvasti, totesi, että hän poistatti mieluummin koiransa äänihuulet kuin antoi sen pois.
Alla oleva video julmista leikkauksista ei sovellu herkille!

Lähde: Metro