Saksan Schweinfurstin kaupungissa evakuoitiin viime lauantaina postitoimisto, kun sen työntekijät ilmoittivat voimakkaasta kaasun hajusta ja kärsivät pahoinvoinnista.

Postitoimistolle hälytettiin ambulansseja, palokunta sekä poliisit, kun erään postipaketin epäiltiin sisältävän vaarallista kaasua. Yhteensä 60 työntekijää evakuoitiin, joista kuusi vietiin sairaalaan pahoinvoinnin takia, uutisoi The Guardian.

Epäilyttävä paketti vietiin tutkittavaksi. Sisällöksi paljastui neljä durio-hedelmää, jotka Nürnbergissa asuva henkilö oli lähettänyt Schweinfurtissa asuvalle 50-vuotiaalle ystävälleen.

Durio, jota kutsutaan myös nimellä Durian, on kaakkoisaasialainen malvakasvi ja sen hedelmä näyttää lähinnä isolta piikkipallolta. Hedelmän syöminen on kielletty monissa aasian hotelleissa ja julkisissa kulkuneuvoissa. Syynä on hedelmän kuvottava löyhkä joka läpäisee monet materiaalit ja säilyy erittäin pitkään.

Viime vuonna myös Canberran yliopiston kirjasto evakuoitiin, kun siellä havaittiin voimakasta kaasun hajua. Syynä oli tuolloinkin durio-hedelmä.