Kurdit ja turkkilaiset toistensa kimpussa Tukholmassa


Kurdien ja turkkilaisten vuosikymmeniä kestäneet keskinäiset kahakat ovat alkaneet levitä yhä voimakkaammin myös Pohjoismaihin. Yksi osoitus tästä saatiin pari viikkoa sitten sunnuntaina, kun kurdit ja turkkilaiset järjestivät Tukholmassa omat mielenosoituksensa samaan aikaan. Poliiseilla oli täysi työ pitää kiihkeät mielenosoittajat erillään.
Mielenosoitusten oli tarkoitus olla rauhanomaisia, mutta toiveet eivät toteutuneet. Kurdit halusivat hyökätä turkkilaisten kimppuun ja raivostuivat poliiseille, jotka estivät heitä. Tämän seurauksena hyökkäykset kohdistuivat poliiseihin.
Videossa nähdään kun kurdimielenosoittajat muun muassa hakkaavat kepeillä poliiseja ja poliisiautoja. Kivet lentävät jopa iäkkäämpien naisten kädestä, samalla kun mielenosoittajat haukkuvat poliiseja terroristeiksi ja vertaavat heitä ISIS-järjestöön. Videon lopussa nähdään kurdien ja turkkilaisten väkivaltainen kohtaaminen.
Poliisi joutui pitämään ryhmittymiä erillään kovin ottein. Yhteenottojen seurauksena 13 henkilöä pidätettiin ja yksi jouduttiin kuljettamaan sairaalaan.
Kahinan jälkeen maanantain vastaisena yönä tapahtui voimakas räjähdys kurdien kerhohuoneessa Tukholman eteläosassa. Raporttien mukaan räjähdys vaurioitti sisätiloja ja rikkoi useita ikkunoita, mutta henkilövahingoilta vältyttiin tällä kertaa.