Ainoastaan sähköä voimanlähteenään käyttävät Tesla-henkilöautot eivät ole ostohinnaltaan missään nimessä halpoja kulkuvälineitä. Halvimmankin Tesla-mallin hinta Suomessa on yli 100 000 euroa.
Tesloja vastaan on syntynyt hinnan ja muutaman muunkin alla listatun asian vuoksi automaailmassa hyvin harvinainen tilanne. On nimittäin kovaäänisiä ryhmittymiä, jotka vihaavat avoimesti kyseistä automerkkiä. Vihaaminen pysyi sanallisella tasolla, kunnes Hollannista kantautui ikäviä uutisia.
Poliisi nimittäin epäilee Tesla-vihaajien tuhopolttaneen Amsterdamissa toissayönä kaksi Teslaa. Poroksi palaneet sähköautot olivat parkissa kaupungin kadulla vain muutamien kymmenien metrien päässä toisistaan. Autojen malleja ei ole julkistettu, mutta kuvien perusteella molemmat ovat Tesla S -mallia. Poliisi on aloittanut tutkinnan tuhopoltosta.
– En usko että se on sattumaa. Se on kallis auto. He haluavat antaa meille opetuksen. Se on selkeästi kohdistettu Tesloihin, kertoi toinen poltettujen autojen omistajista hollantilaiselle AT5:lle.
Tesla-vihalle on arveltu olevan monia syitä. Yksi niistä on kateus, koska kyseessä on kallis luksusauto, johon kovinkaan monella tavallisella kansalaisella ei ole varaa. Taustalla piilee kuitenkin myös muita vaikuttajia. On spekuloitu, että suuret öljy-yhtiöt ja heidän pörssikeinottelijansa ovat masinoineet taustavaikuttajina valtavia kampajoita perinteisiä autoja vähemmän saastuttavia sähköautoja kohtaan, koska öljy-yhtiöt pelkäävät sähkön korvaavan öljyn autojen voimanlähteenä.
Tesla-vihaajat perustelevat vastustustaan myös sillä, että sähköauto aiheuttaa jopa enemmän saastetta kuin polttomoottoria käyttävät autot, koska sähkön valmistuksessa käytetään suuria määriä kivihiiltä. Useat tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että sähkön tuotannon ja sähköauton kaikki välillisetkin yhteenlasketut päästöt ovat enimmillään noin puolet polttomoottoriauton vastaavista.
Sähköautoilla on puolestapuhujansa sekä vastustajansa, mutta nyt vihanpitäjät ovat kuvainnollisesti ampuneet itseään nilkkaan tuhopoltoillaan.
Alla AT5:n videoraportti tuhopoltoista.

Lähde: Torque News
Videokuva: AT5