Neljävuotiaan pojan pää turposi valtaviin mittoihin – nyt lapsella on vihdoin toivoa

Neljävuotias filippiiniläinen Khyng Isaiah Maza on ollut vuodepotilaana syntymästään saakka. Hän kärsii sairaudesta, jonka vuoksi hänen päänsä on turvonnut valtavaksi palloksi. Pään turpoamisen aiheuttaa hydrokefalus, joka on aivojen nestekierron häiriö. Se voi hoitamattomana johtaa aivovaurioihin ja jopa kuolemaan.
Köyhällä perheellä ei ole ollut varaa viedä poikaa hoitoon. Nyt pojan elämä on vihdoin muuttumassa, sillä laupiaaksi samarialaiseksi kutsuttu nainen on aloittanut rahankeräyskampanjan, jonka tuottojen avulla poika voidaan leikata. Operaatiossa aivoista poistetaan nestettä ja kallo muotoillaan uudelleen.
Pojan yksinhuoltajaäiti Raisa, 26, kertoi:
– Poikani ei ole tällä hetkellä riittävän vahva leikkaukseen, joten hänelle annetaan letkulla maitoa. Hänen painonsa on noussut, hän taistelee parantuakseen. Hänellä on myös lääkitys päänsä makuuhaavoihin, sillä hän ei voi mennä leikkaukseen ennen kuin ne ovat parantuneet.
Khyng on kärsinyt tilasta syntymästään lähtien, ja perhe on pitänyt hänet kotona, sillä heillä ei ole varaa lääkärikäynteihin. Perheeseen kuuluvat lisäksi pojan isosisko ja pikkuveli. Lasten isä on jättänyt perheen.
Eräs nainen vieraili perheen kotikylässä, ja nähtyään Khyngin hän aloitti joukkorahoituksen keräämisen tämän lääkärikulujen ja leikkauksen korvaamiseksi. Pojan olisi tarkoitus päästä leikkaukseen tammi-helmikuussa, kun hän on vahvistunut ja makuuhaavat ovat parantuneet.


Lähde: DailyMail


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta