Yhdysvaltojen puolustusministeriö julkaisi äskettäin kahden taisteluhävittäjän vuonna 2004 Kaliforniassa taltioimaa videomateriaalia tunnistamattomasta lentävästä esineestä San Diegon yläpuolella.
Esineen perään lähetettiin kaksi F/A 18F -hävittäjää lentotukialus Nimitziltä, joiden kuvaamalla videolla näkyy hurjaa vauhtia liikkuva esine. Ääninauhalta kuuluu, miten hävittäjäpilotit ihmettelevät näkemäänsä. Toinen heistä sanoo esineitä olleen näkyvissä kokonainen laivue.
Uutiskanava CNN haastatteli toista mukana olleista piloteista, nykyisin eläkkeellä olevaa komentaja David Fravoria, jonka mukaan esine ei ollut tästä maailmasta.
– Ensinnäkin, siinä ei ollut lainkaan siipiä, joten voisi ajatella, että se olisi helikopteri, mutta siinä ei ollut roottereitakaan. Kun helikopterit kulkevat sivusuuntaan, ne ovat hitaita ja kiihdyttävät vauhtiaan. Tämä oli hyvin äkkinäinen, kuin pingispallo, joka pomppi seinästä toiseen ja muutti suuntaa miten halusi. Kyky leijua veden päällä ja sitten lähteä suoraan ylöspäin nollasta 3,5 kilometriin alle kahdessa sekunnissa ja kadota, on jotain mitä en ole koskaan elämässäni nähnyt, Fravor sanoo.
Kun Fravorilta kysytään, mitä hän vastaa videon epäiljöille, hän toteaa, että on helppoa epäillä jotain, mitä ei voi ymmärtää. Hän uskoo näkemäänsä ja tallentamaansa materiaaliin. Hän sanoo katselleensa tätä uskomatonta lentävää esinettä toisen pilotin kanssa 5 minuutin ajan ennen kuin se katosi.
Alla olevalla videolla näkyvät kyseisen lentävän esineen uskomattoman nopeat liikkeet, jotka uhkaavat kaikkia tuntemiamme fysiikan lakeja.

Erin Burnett OutFront

@OutFrontCNN
"It's easy to doubt what we can't explain" - Commander David Fravor, a former U.S. Navy pilot, encountered an unknown flying object, calling it "something I had never seen in my life" cnn.it/2BBsSXX


Lähde: OutFrontCNN
Kuvat ja video: Twitter / OutFrontCNN