Video tilanteesta, jossa yläasteen opettaja saa raivokohtauksen opetustilanteessa, on saanut laajaa julkisuutta. Tunnilla ollut oppilas kuvasi opettajan raivoamisen videolle, joka herätti kiihkeän keskustelun opetuksen ja nuorison nykytilanteesta.
Opettajan kohtaus on saanut kommentteja puolesta ja vastaan. Koulun rehtori Ari Pippuri kertoi Iltalehdelle, että ymmärtää tilanteen, mutta ei koulun rehtorina voi hyväksyä opettajan käyttäytymistä lasten edessä. Pippurin mukaan opettajalta paloi pinna, koska ”ei varmaan kestänyt enää sitä tilannetta, mikä luokassa syntyi, kun kehotettiin laittamaan puhelimet pois”.

Huomionarvoisaa tilanteessa on myös, olisivatko oppilaat saaneet käyttäytyä niin kuin tekivät ja olisiko videota saanut koulutunnilla kuvata ja levittää netissä. Vedä itse omat johtopäätökset alla olevasta videosta, jossa opettaja ensin havainnollistaa miten ”ennen vanhaan” opettaja käyttäytyi. Seuraavaksi tilanne eskaloituu nopeasti molemminpuoliseen huuteluun. Opettajan käytös ei ole missään tapauksessa hyväksyttävää, mutta ei myöskään 14-vuotiaiden oppilaiden tottelemattomuus, provosointi ja törkeä huutelu.
https://youtu.be/__pfhBcmFmM
Kuva: YouTube