Bangladeshilainen viisivuotias Tajbir Akhtar joutuu päivittäin syrjinnän kohteeksi kotikylässään. Syrjinnän syy on toinen hänen käsistään, joka painaa yli kuusi kiloa.
Ylikasvaneen käden vuoksi kyläläiset pitävät poikaa piruna, ja ovat jopa pyytäneet pojan äitiä Parvin Akhtaria pitämään hänet poissa näkyviltä.
Tajbirin uskotaan kärsivän elefanttitaudista. Poika ei käy koulussa eikä hänellä ole ystäviä.
– Ihmiset pelkäävät hänen suuria käsiään. He sanovat lastensa pelkäävän minun lastani. He kutsuvat häntä piruksi. On kivuliasta nähdä, kuinka ihmiset kiusaavat lastani, pojan äiti suree.
Elefanttitaudin oireisiin kuuluu kudosten epänormaali turpoaminen. Loisten aiheuttamaa tautia hoidetaan antibiooteilla, ja myös leikkaus voi olla tarpeen, jos turvotus on voimakasta.
Äidin mukaan pojan käsi on niin raskas, että tämä kompuroi kävellessään tai juostessaan.
– Hän itkee joka päivä ja vaatii vastauksia. Hän haluaa tietää, miksi hänen kätensä on huomattavasti suurempi kuin naapuruston muiden lasten, äiti kertoo.
Äidin mukaan perhe on käynyt paikallisten lääkäreiden vastaanotolla, mutta he eivät saa lasta tarvitsemaansa hoitoon, sillä heillä ei ole siihen varaa.
Tajbir syntyi vanhempiensa rukoiltua lasta vuosien ajan. Ilo kääntyi kuitenkin nopeasti huoleksi, kun lapsen sairauden ensimmäiset oireet ilmenivät hänen ollessa vain muutaman kuukauden ikäinen.
– Ensin näytti siltä, kuin ampiainen olisi pistänyt häntä, mutta käsi jatkoi kasvuaan. Hänen sormensa alkoivat kasvaa yhä paksummiksi ja muuttivat vähitellen muotoaan, pojan isä kertoo.
Tajbirin tilan käytyä yhä pahemmaksi hänen isänsä lähti töihin Malesiaan ansaitakseen lisää rahaa. Hän ei kuitenkaan ansainnut riittävästi voidakseen maksaa pojan hoitoja, ja palasi kotiin.
Aktivisti Mamun Biswas yrittää nyt auttaa perhettä.
– Paikallinen kontaktini kertoi minulle pojan tilasta ja järkytyin nähdessäni hänet. Lapsi tarvitsee välitöntä hoitoa. Olen tuonut asian terveysministeriön tietoon ja pian saamme tietää, milloin valtion lääkärit aloittavat hoidot, Biswas kertoo.

Lähde: DailyMail