Cyntoia Brown joutui 16-vuotiaana ihmiskaupan uhriksi Yhdysvalloissa. Kutthroat-nimeä käyttänyt parittaja pahoinpiteli häntä fyysisesti, seksuaalisesti ja henkisesti, kunnes myi hänet lopulta 43-vuotiaalle kiinteistöalan yrittäjälle Johnny Allenille.
Vuoden 2004 oikeudenkäynnissä kuultiin, että erään väkivaltaisen kohtaamisen aikana Brown pelkäsi Allenin tappavan hänet. Hän otti yhden miehen aseista ja ampui tämän kuoliaaksi.
Brown tuomittiin olosuhteista huolimatta elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Hänellä on mahdollisuus ehdonalaiseen vasta, kun hän on kärsinyt 51 vuotta tuomiostaan.
Brownin tapaus on saanut paljon huomiota, ja julkkikset kampanjoivat nuoren naisen vapauttamisen puolesta. Muun muassa Kim Kardashian, Rihanna ja Cara Delevingne ovat mukana kampanjassa, jolla pyritään korjaamaan nuoren naisen saama epäoikeudenmukainen tuomio.
Brownin traaginen elämä kääntyi väärälle uralle jo ennen hänen syntymäänsä. Oikeudenkäynnissä Brownin äiti todisti juoneensa runsaasti alkoholia koko raskautensa ajan. Juomisen seurauksena tytär kärsi sikiön alkoholioireyhtymästä, joka voi aiheuttaa lieviä tai vakavia kehityshäiriöitä. Nuorena Brown karkasi kotoaan, ja Kutthroat, oikealta nimeltään Garion McGlothen, pakotti hänet prostituutioon.
Syyttäjät väittivät, että Brownin teon motiivi oli Allenin ryöstäminen, sillä hän otti miehen lompakon ja aseita ammuttuaan tämän. Brownin shokkituomiosta seurasi jotain hyvääkin, sillä se auttoi muuttamaan ihmiskauppaa koskevia lakeja, ja nykyään alaikäiset eivät voi saada syytteitä prostituutiosta Yhdysvalloissa. Tennesseessä hyväksyttiin laki, jossa alle 18-vuotiailla prostituutioon pakotetuilla lapsilla ja nuorilla on syytesuoja.
https://youtu.be/EtiBy9xDBLI
 
Lähde: Unilad
Video: YouTube