Kolme yhdysvaltalaista poliisia on pidätetty virastaan, sillä heitä epäillään liiasta voiman käytöstä kuulustelutilanteessa. Poliisien epäillään iskeneen 18-vuotiasta Jordan Elias Norrisia toistuvasti sähkötainnuttimella tämän ollessa sidottuna tuoliin.
Ellis on haastanut poliisit oikeuteen kertoen, että häntä iskettiin tainnuttimella yli neljäkymmentä kertaa. Norris oli pidätetty huume- ja aserikoksista Tennesseessä.
Syytteessään Norris väittää poliisien käyttäneen tainnutinta sadistisella ja kohtuuttomalla tavalla. Video paljastaa, kuinka poliisit iskevät Norrisia toistuvasti tainnuttimella.
– Jatkan tätä, kunnes patterit loppuvat, poliisi uhkaa Norrisia videolla.
Cheathamin piirikunnan sheriffi Mike Breedlove kertoi, että Norris pidätettiin alunperin aseen varastamisesta. Norrisin pidättäneet poliisit pelkäsivät miehen käyttävän asetta heitä vastaan.
Breedlove lisäsi, että hän on määrännyt tapauksen tutkittavaksi. Hän painotti, ettei poliisilaitos hyväksy minkäänlaita yksilön oikeuksien rikkomista. Tapaukseen osallistuneet poliisit on pidätetty virastaan tutkimusten ajaksi.

Lähde: Evening Standard