Keniasta kotoisin oleva Forence Owiti Opiyo huomasi genitaalialueillaan poikkeaman jo 10-vuotiaana. Poikkeama havaittiin kystaksi ja se leikattiin vuonna 2007. Vuosia myöhemmin kysta kuitenkin kasvoi uudestaan niin suureksi, että mies ei pystynyt kävelemään kunnolla.
– Ensin se oli vain pieni patti. Sitten se oli yhtäkkiä nyrkkini kokoinen ja se vain jatkoi ja jatkoi kasvamistaan, kertoo Opiyo.
– Se leikattiin ja kaiken piti olla hyvin. Minulle tehtiin kuitenkin testejä, jolloin huomattiin, että kystaa ei saatu kokonaan poistettua. Lääkityksestä huolimatta se jäi minuun, Opiyo jatkaa.
Opiyon mystinen sairaus sai hänen kiveksensä kasvamaan yli kymmenkertaisiksi normaaliin verrattuna. Hän joutui jopa jättämään koulut kesken, sillä kivekset vaikeuttivat hänen liikkumistaan ja pukeutumistaan. Opiyota kiusattiin ja hänellä ei ollut varaa leikkauksiin. Hän jäi kotiin viettämään aikaa veljensä ja isomummonsa kanssa. Forencen vanhemmat kuolivat kun hän oli 5-vuotias.
Opiyo alkoi paikkaamaan kenkiä työkseen, jotta saisi säästettyä rahaa leikkaukseen. Silti rahaa jäi uupumaan. Miehen onneksi hänen naapurinsa Duncan Otieno otti Opiyosta kuvia ja jakoi ne Facebookissa.
– Otin hänestä kuvia, laitoin ne Facebookiin ja pyysin apua. Kolmen päivän päästä lääkäri soitti ja ambulanssi haki Forencen, kertoo Duncan Otieno helpottuneena.
Opiyolle tehtiin operaatio, jossa kysta poistetiin ja genitaalialueita muokattiin normaalimmaksi. Miehen onneksi leikkaus onnistui.
– Luulen, että Forence pääsee nyt nauttimaan elämästä tavallisen ihmisen tavoin. Kolmessa kuukaudessa hän pystyy toimimaan normaalisti ja voi tehdä mitä ikinä haluaa, iloitsee tohtori James Obondi, joka vastasi leikkauksesta.
Tohtorit uskovat, että Forencella tulee olemaan normaali seksielämä ja hän pystyy saamaan jopa lapsia.
– Haluaisin todella saada lapsia joku päivä. Haluan kiittää jumalaa siitä, että hän paransi minut, sanoo Opiyo.
Katso video, jossa Opiyo esittelee kiveksiään.
https://www.youtube.com/watch?v=NhYGfotYsz0
Lähde: Metro