ITSESTÄÄNSELVYYKSIÄ

Tuleva viikonloppu on täynnä itsestäänselvyyksiä. Itsestäänselvyys on ihan ok juttu, jos todella on itsestään selvillä. Muissa saunailtatapauksissa selvyys on enemmän kuin kyseenalainen asia. On huomattavasti helpompaa puhua itsestäänselvyyksistä faktat kainalossa kuin yrittää etsiä totuutta satunnaisuuksiin nojaten. Jos tietoa ei ole tarpeeksi, saattaa olo olla kuin häkkinsä kadottaneella gerbiilillä. Haluan tässä kohtaa tehdä selväksi, että gerbiilit (Meriones unguiculatus) nukkuvat ja valvovat Sakari Pietilämäisesti noin neljän tunnin jaksoissa ympäri vuorokauden, joten vastakkaisen sukupuolen tai terraarion säilyttämistä siveellisessä makuuhuoneessa ei voi suositella. Gerbiilit ovat kuin Matti Nykänen: niitä ei saa pitää pelkästään häkkieläimenä, muutoin luumu pehmenee kuin Jokeri-miesten touhotin Tukiaisen tanssimatinean yhteydessä. Niin tai näin, itsestäänselvyyksiin ei pidä luottaa liikaa – sehän olisi sulaa hulluutta… sehän olisi vähän niin kuin sama, jos rakentaisi Suomen leijonaryhmää Arto Ruotasen ympärille… hetkinen.. mutta eikös niinkin ole käynyt…
Perparim Hetemajn Fiorentina-sopimus alkaa olla itsestäänselvyys. On vain ajan kysymys, milloin entinen takatukka, nykyinen etujee heilauttaa nimensä ensi kautta koskevaan paperiin ja jatkaa Baxterille vittuilua. Myös Jari ”Slaid Lid Slidden” Litmasen HJK sopimus on viittä vaille jääkaapin oveen naulattua tavaraa. Miehelle riittänee rivi-Paavon paikka pullonkorkkitehtaan keskijohdon tilipussia vastaavalla summalla. Jalkkis on kivaa, ja kentiltä saa uusia kavereita; se riittä Jardellille.
Hennariikka Syvänteen Idols-taipaleen päättyminen alkaa olla enemmän kuin itsestäänselvyys. Stina Girs vie laulukilpailun nimiinsä ilman sen kummempia syväkyykkyliikkeitä kertoimella 2,50. Ainoastaan Martti Saarinen voi mörököllimäisyydellään hinata kivireen miessukupuolen suuntaan. Suomen D-maajoukkueen toinen Latvia-voitto on tänään suurempi totuus, kuin moni Juuso Puustisen fani saattaisi kuvitella. Suomen suorasta voitosta tarjottu 1,38 ja vähintään kahden maalin voitosta viritelty 1,63 ovat todella varmoja runkokohteita – sanoo Karlins Krastins asiaan mitä tahansa. Myös JYP:in voitto Bluesista on käytännössä jo sunnuntaisessa kirkkotapahtumassa kuulutettua kamaa. Viime ottelussa painostanut, mutta epäonnisia viimeistelyhetkiä kokenut JYP vie kotivoiton väkisin kertoimella 1,60. Vähintään kahden maalin kotivoitto on suoran voiton ohella varsin kokeiltava kohde, kun kerroinkin nousee 2,03:een. Ihanaisen maistukaista.
Kenties saatte edellä mainittujen titaanisten vinkkien avulla raavittua kasaan viikonlopun menokassan. Palataan lauantai-sunnuntai -akselin vinkkeihin lopullisen taustatyön päätyttyä illemmalla tai viimeistään lauantaiaamuna. Nauttikaamme siihen asti vedonlyöntielämästä. Muistakaa: elämä on nakkimakkara: pure sitä nyt, kun se vielä maistuu juhannukselta.