Blogi - Henna Kalinainen

Miten vauva-aika on muuttanut parisuhdetta?

Muistan nähneeni netissä aikamoisia kauhukuvia vauva-ajasta ja kuulleeni tutuilta joilla on lapsia, että ”sitten kaikki muuttuu” ja ”nauttikaa vielä, kun voitte”. Osa kehotuksista varmaan liittyy toki muuhun kun vauva-aikaan ja osaan kuvitella, että myöhemmin saattaa olla vauhdikasta.

Jokaisen vauva-arki on erilaista. Toki siinä on paljon yhteisiä tekijöitä. Jokainen tuore äiti ja isä voi varmaan yhtyä siihen, että on väsymystä. Tai, että ei kerkeä tehdä kaikkia asioita entiseen malliin.

Kuitenkin jokainen vauva on persoona. Minkälainen rytmi vauvalla on ja miten hänelle uni maistuu? Tämä vissiin tärkein määrittävä tekijä sille, minkälaiseksi arki muodostuu. Jos vauva nukkuu huonsoti ja heräilee paljon yöllä on vanhemmat väsyneempiä. Väsyneenä kaikki tuntuu vaikeammalta ja mitään ylimääräistä ei jaksa.

Kello on nyt 8.24 kun kirjoitan tätä ja meidän vauva nukkuu meidän sängyssä. Yleensä hän tosin herää 7-8 maissa, mutta nyt uni on alkanut maistumaan vielä paremmin, kun masu ei enää vihoittele niin paljon. Eilen mentiin 22.00 jälkeen yöunille ja hän heräsi 5.40 ”yösyötölle” ja sitten aamulla meidän jälkeen.

Heräsin siis mieheni kanssa onnellisena kahdestaan aamukahville ja miksipä ei olisi voinut tehdä jotain muitakin kivoja aamupuuhia halutessaan 🙂

Itselle ainakin on muodostunut sellainen kuva, että jos vauva nukkuu hyvin  päiväunet sekä yöllä ja perhedynamiikka toimii niin, että molemmat saavat vuorostaan levätä, niin silloin homma toimii.

Kun vauva nukkuu siinähän on päivän aikana töistä riippuen ja illalla paljon aikaa tehdä omia asioita ja olla oman kumppanin kanssa. Tuon kahdestaan vietetyn ajanhan saa sitten käyttää miten haluaa.

Läheisyys on meille tärkeää ja päivän mittaan tulee huomioitua toista kymmeniä kertoja. Ollaan kainalokkain, vaihdetaan pusut, halataan ja aina lähtiessä ja tullessa sama homma ja aamulla herätessä ja illalla nukkumaan mentäessä. Ihanaa ja lämmittää sydäntä. Silloin asiat eivät muutu pelkästään arjen suorittamiseksi.

Meidän vauva nukkuu öisin 6-7 tuntia, ja minä herään hänen kanssaan joka yö. Saan kuitenkin joskus nukkua pitkään aamulla, kun mieheni lähtee vaunulenkille tai on muuten vaan vauvan kanssa pari tuntia, että saan nukkua. Sen jälkeen hän aloittaa työt. Tämä järjestely onnistuu toki sen takia, koska hänellä on mahdollisuus sopia työaikansa. Ymmärrän, että joillain ei ole.

Me ollaan kuitenkin saatu tämä hyvin näin toimimaan ja olen äärimmäisen onnellinen siitä. Meillä on aikaa myös vain toisillemme ja rakkaus on vain vahvistunut sekä se kahdenkeskinen aika ja se nautinto vain korostuu lapsen myötä.

Ihan ruusuilla tanssimista ei vauva-arjen pyörittäminen ole tai varsinkaan se alku, kun pitää saada asiat muotoutumaan oikeille urilleen ja on täälläkin monta kertaa purtu hammasta ja kirottu asioita.

Asioille pitää kuitenkin vain antaa aikaa ja tärkein pointti mitä olen huomannut on se, että pitää alkaa asettaa asiat tärkeysjärjestykseen. Saattaa kuulostaa typerältä, mutta kun aika on rajallinen yksinkertaisesti niin kaikki turha pitää karsia pois ja joskus tarpeellisetkin asiat asettaa jonoon. Tärkein tehtävä kun on keskittyä vauvaan.

Hyvää pääsiäistä kaikille 🙂

 

 


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Jä vastaus

Your email address will not be published.