Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion poika, Aaro Niinistö täyttää tänään tiistaina kolme vuotta.

Aaro syntyi Helsingin Naistenklinikalla 2. helmikuuta vuonna 2018. Hän oli rouva Haukion ensimmäinen lapsi, kun taas presidentti Niinistöllä oli entuudestaan jo kaksi aikuista poikaa.

Presidenttipari on alusta asti vaalinut tarkasti poikansa yksityisyyttä. He ovat julkaisseet Aarosta vain yhden ainoan kuvan, ja siitäkin on nyt jo yli kaksi vuotta.

Presidentti Niinistö lisäsi Aaro-pojastaan kuvan omalle Twitter-tililleen hänen 70-vuotissyntymäpäivänään elokuussa 2018. Hellyyttävän otoksen, jossa presidentti Niinistö, Aaro ja Lenni-koira poseerasivat vierekkäin, oli napannut rouva Haukio.

Näet kuvan alta tai täällä.

3-vuotiaasta Aaro-pojasta tiedetään mediassa varsin vähän, sillä presidenttipari on systemaattisesti kieltäytynyt kertomasta hänestä mitään henkilökohtaista.

Iltalehti kysyi helmikuussa 2019 Niinistöltä pojan kuulumisia Münchenin turvallisuuskonferenssissa, mutta presidentti kiersi kysymyksen suoraan.

– Tuota, nyt olemme tehneet sellaisen sopimuksen, että hän ei mielellään esiinny lehdistössä, Niinistö vastasi tuolloin naurahtaen.

Se kuitenkin tiedetään, että Aaro on äitinsä mukaan innokas lukutoukka, joka viihtyy pitkiä aikoja kirjojen parissa katsellen värikkäitä kuvia ja kuunnellen erilaisia tarinoita.

Lisäksi Aaro nauttii suuresti musiikista ja onpa hänelle tehty jopa oma sinfoniansa, jonka sävelsi säveltäjä Leif Segerstam. Teos soitettiin pojalle tämän kotona Mäntyharjussa.

– Se kesti tämän kyseisen miehen mitan verran. Kun kaveri on pieni, ei sinfoniakaan voi olla iso, Niinistö kuvaili Iltalehdelle kymmenen minuuttia kestävää musiikkiteosta.

Lähde: Iltalehti

Lue myös:

Katso video! Tanhupallo osallistui etäpalaveriin presidentti Niinistön kanssa: ”Auttaa aika paljon kun saa jutella”

Presidentti Sauli Niinistö kirjoitti koskettavan viestin sotaveteraaneille – ”Äärimmäisestä koettelemuksesta selvittiin”

Presidentti Sauli Niinistö varoittaa: ”Korona tekee toista kierrosta”