Viulisti Linda Lampenius on muistellut ruotsalaislehti Aftonbladetin haastattelussa pitkää ja piinaavaa historiaansa seksuaalirikoksista ja ihmiskaupasta syytetyn Peter Nygårdin kanssa. Nygård pidätettiin viime viikolla Kanadassa epäiltynä muun muassa alaikäisiin kohdistuvista seksuaalirikoksista.

Lampeniuksen ja Nygårdin historia juontaa juurensa yli 20 vuoden taakse. Lampenius vieraili Nygårdin kotona 1990-luvun loppupuolella, ja kyseisen vierailun aikana Nygård oli näyttänyt tälle kuvia vähäpukeisista naisista.

Lampenius oli todennut heti, ettei etsi Nygårdin ehdottamia mahdollisuuksia, ja hän kertoi myöhemmin kokemuksistaan suomalaisessa mediassa. Mediahuomio ei kuitenkaan miellyttänyt Nygårdia, joka haastoi Lampeniuksen oikeuteen kunnianloukkauksesta.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Oikeudenkäynti aiheutti Lampeniukselle valtavat taloudelliset ja henkiset vahingot. Hänen rahansa loppuivat, jonka myötä hän ei enää pystynyt maksamaan amerikkalaiselle lakimiehelleen. Lopulta juttu saatiin sovittua Lampeniuksen julkisella anteeksipyynnöllä.

Lampenius pyysi anteeksi Nygårdilta Ilta-Sanomien haastattelussa ja kertoi samalla, etteivät hänen aiemmin esittämänsä väittämät miehestä olleet totuudenmukaisia. Aftonbladetin mukaan tuolloin solmittu sopimus on syynä sille, ettei Lampenius voi vielä tänä päivänäkään puhua aiheesta.

– Voin sanoa sen, että minut haastettiin oikeuteen ja menetin kaikki rahani, jonka seurauksena olin velkaa vuosien ajan. Lisäksi voin todella huonosti henkisesti, Lampenius kertoo lehdelle.

– Tunsin itseni voimattomaksi ja menetin hallinnan, hän jatkaa.

Lampenius sairastui bulimiaan

Nygård vaati Lampeniukselta ensin 10 miljoonan dollarin korvauksia, mutta korotti vaateensa myöhemmin 40 miljoonaan dollariin.

– Minun piti työskennellä kuin sika tienatakseni rahaa. Lensin mannerten välillä ja väsyin enemmän ja enemmän. Sain bulimian ja oksensin jatkuvasti. Kaikki alkoi syksystä 1999, kun minut haastettiin oikeuteen, Lampenius muistelee.

Hän kertoo lehdelle kärsineensä bulimiasta vielä neljä vuotta myöhemminkin, Tukholman Hamburger Börsissä esiintyessään. Lampenius kertoo olleensa todella ahdistunut.

– Se vaikutti minuun henkisesti, enkä halunnut enää elää. Mietin monesti, että lopettaisin kaiken. Itse prosessi oli maksaa henkeni, hän toteaa.

Lampenius kertoo kuitanneensa viimeiset velkansa pari vuotta sitten ja olevansa nykyään velaton. Lampenius on naimisissa Martin Cullbergin kanssa, ja pariskunnalla on kaksi tytärtä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

Monimiljonääri Peter Nygård on pidätetty Kanadassa – viettää joulun vangittuna

Peter Nygårdia vastaan nostettu ryhmäkanne keskeytetty – USA:n viranomaiset kiinnostuneita muotimiljonääristä

Peter Nygårdin pojilta järkyttävä syytös – väittävät isänsä pyytäneen tyttöystäväänsä raiskaamaan heidät teini-ikäisinä