Tunnettu radiojuontaja Aki Linnanahde on juontanut Suomen suosituinta aamushow’ta Radio Novalla jo kuuden vuoden ajan. Linnanahteen kanssa kuuntelijoita aamuisin on piristänyt juontaja Minna Kuukka.

Tänään maanantaina (31.10.) Linnanahde jakoi omalla Instagram-tilillään uutisen, jota hän on salannut pitkään yleisöltä. Linnanahde on päättänyt lopettaa Radio Novan aamujen juontamisen.

– Lopetan Radio Novan aamussa 30.11., Linnanahde toteaa Instagramissa.

– Vihdoinkin on mahdollista kertoa teille päätökseni, jonka kerroin tiimille ja talon johdolle jo kesäkuun alussa. Olen luonnollisesti halunnut kunnioittaa heidän toiveitaan asian viestimisessä, hän lisää.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Linnanahteen lopettamispäätös tulee muuttamaan miehen elämää suuresti.

– Omalla kohdallani ei pääty vain työtehtävä. Tässä päättyy kokonainen elämänvaihe, Linnanahde avaa.

– Kun ohjelmamme alkoi 6,5 vuotta sitten, perheessäni asui vielä kolme lasta saman katon alla. Tammikuussa viimeinen enää kotona asuvista lapsista täyttää 18v.  Lapsiperhearki on muuttunut aikuisten lasten vanhemmuudeksi. Haluan kyläillä arki-iltoina lasteni luona. Katsoa yhdessä Netflixiä klo 21 jälkeen. Antaa heille sitä aikaa ja tukea, mitä he tässä elämäntilanteessa kaipaavat omien kiireidensä keskellä. Ihan riittävän kauan on tanssittu minun pillini mukaan.

Linnanahde kertoo aikovansa tulevaisuudessa panostaa aiempaa enemmän omaan hyvinvointiinsa. Hän suunnittelee, että voisi tehdä töitä jopa ulkomailla, ”palmun alla”.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kokonaan Linnanahde ei radiotyötä meinaa lopettaa.

– Olen ensi kesänä äänessä Radio Novan iltapäivissä. En siis hylkää radiota, lopetan vain 5x viikossa tekemisen. Isoimmin minua työllistävät podcastit. Tulen tekemään myös kirjoja, somea ja puhujakeikkoja ihan kuten tähänkin asti. Uutena asiana konsultoin Bauer Median sisältöjen parissa.

Linnanahde sanoo odottavansa tulevaa ilolla. Ennen lopettamistaan hän aikoo kuitenkin nauttia kunnolla viimeisistä hetkistään Radio Novan aamuissa.

– Radio Novan aamusta lähteminen mahdollistaa paitsi virkeämmät aivot, myös selvästi lisää tunteja haluamiini asioihin, ennen kaikkea perheelle ja itselleni, mutta myös podcastien kehittämiseen. Itkujen aikakin tulee marraskuun lopussa, mutta sitä ennen teemme aamustasi paremman, myös tänään, Linnanahde summaa.

Lue myös:

Aki Linnanahde poseeraa HS:n alastonkuvassa – ”Minua on vaikeaa loukata haukkumalla ulkonäköäni siksi, että…”

Aki Linnanahde avautuu tekemästään virheestä – joutui kiusalliseen tilanteeseen: ”Menin muina miehinä sisään”