Näyttelijä Aku Hirviniemi, 36, ottaa kantaa Turun hovioikeuden tuomioon Facebookissa. Hovioikeus tuomitsi näyttelijän kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta.

Hirviniemeä ei kuitenkaan tuomittu rangaistukseen, sillä hovioikeus katsoi rikoksen olleen vähäinen. Näyttelijä sai aiemmin Kanta-Hämeen käräjäoikeudelta vapauttavan päätöksen.

– Käräjäoikeus oli samaa mieltä asiasta kuin minä, mutta hovioikeudella oli eri näkemys. Tärkeintä kuitenkin on, että asialle on saatu piste ja uskon, että tästä ovat samaa mieltä myös asianomistajat, Hirviniemi kirjoittaa Facebook-tilillään.

Kuvakaappaus Facebook

Oikeudenkäynti liittyy tapahtumiin kesältä 2018, jolloin päihtynyt Hirviniemi kutsui kaksi 17-vuotiasta tyttöä luokseen ja esitteli heille kotiaan Riihimäellä. Asianomistajat ovat kertoneet oikeudessa, etteivät kokeneet seksuaalisen itsemääräämisoikeutensa tulleen loukatuksi, eivätkä pitäneet toimintaa erityisen moitittavana.

Asianomistajat eivät olisi halunneet asian etenevän oikeuteen. Syyttäjällä oli kuitenkin oikeus nostaa syyte, sillä tytöt olivat alaikäisiä.

Mikäli korkein oikeus myöntää valitusluvan, on tuomioon mahdollista hakea muutosta.

Hirviniemen tuomiosta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

Katso hulvaton video! Janne Katajan koronatesti oli yhtä ulvomista – Aku Hirviniemi vain liikuttui

Huh mikä komistus! Aku Hirviniemi poseeraa lihakset tiukkana ilman paitaa: ”Hyvää miestenpäivää!”