Vuoden 2021 tammikuussa törkeästä veropetoksesta ja kahdesta törkeästä kirjanpitorikoksesta tuomittu mediapersoona Aleksi Valavuori joutui putkaan Yhdysvalloissa. Valavuori oli matkustamassa Los Angelesiin, mutta nyt hänen täytyykin palata takaisin Eurooppaan.

Valavuori on julkaissut omalle Instagram-tililleen selfie-kuvan, jonka yhteydessä hän kertoo viettäneensä vuorokauden telkien takana. Mies avaa tilannettaan tarkemmin tuoreessa blogikirjoituksessaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

– Oli kyllä yksi elämäni erikoisimmista kokemuksista viettää 24 tuntia pidätettynä Los Angelesin putkassa. Seuranani mulla oli noin 10 meksikolaista, pari kiinalaista ja muutama prostituoitu, Valavuori aloittaa pitkän tekstinsä.

– Säilössä oli meille kaikille yhteensä tilaa apaut 30 neliö, ruoaksi oli tarjolla puuroa ja persikoita. Sänkyjä ei ollut, eikä tyynyjäkään, muutama kusenpolttama viltti oli jaossa ja lamput niin täysillä ettei nukkua voinut. Painetta annettiin kuten talon tapoihin kuuluu, hän jatkaa.

Valavuori kuvailee kokemuksen olleen vähintäänkin kuumottava.

Tapahtumien taustalla vaikuttivat Valavuoren tuomiot, joista hän kertoi rehellisesti ESTA-kyselylomakkeessa. Valavuorelle itselleen tuli kuitenkin täytenä yllätyksenä, että hänen rikoshistoriansa voisi estää maahantulon Yhdysvaltoihin.

– Ei tullut mieleenkään että Suomessa yli 2 vuotta sitten saatu verotuomio vaikuttaisi maahanpääsyyn kun se ei ole sitä tehnyt muidenkaan kohdalla, mutta nyt kävi näin ja ei voi mitään. ESTAn sijaan olisi pitänyt anoa toisenlaista viisumia, jos nyt oikein ymmärsin kun suurin osa poliiseista puhui erittäin huonoa meksikon englantia, Valavuori avaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Tunnit putkassa matelivat Valavuoren mukaan hyvin hitaasti. Häntä kohdeltiin poliisien toimesta ala-arvoisesti, ja hänen myös väitettiin valheellisesti olleen vankilassa aikaisemmin.

– Kuulustelun ja vaatteiden riisumisen jälkeen sain soittaa yhden puhelun kertoakseni missä olen, sitäkin valvottiin ja se piti hoitaa englanniksi. Jokaista liikettä valvottiin, jos et heti totellut meni poliisin käsi pampulle aika nopeasti. Kun kaksi poliisia tutki minua he naureskelivat samaan aikaan kuinka joku meksiloinen oli hetki sitten laskenut samassa paikassa alleen heidän kovistelujen edessä.

– Samalla he kysyivät olenko minä kova jätkä? Vastasin heille, että kuvailkaa mulle kovuus, jotta osaan vastata tarkemmin. Eivät kuvanneet, joten ei tarvinnut vastata. Samalla purin hammasta koko ajan, luonto meinasi ottaa vallan kahta näsäviisastelevaa pihatonttua kohtaan mutta samalla ymmärsin ettei tässä poliisivaltiossa kannata pelleillä yhtään, on vain hopeaa jaossa, joskus jopa henki kyseessä.

Valavuori pyysi vartijalta lupaa saada käydä tekemässä kuntosalitreeni jollain läheisellä salilla, mutta tämä kiellettiin mieheltä. Niinpä Valavuori päätyi suorittamaan voimaharjoittelun sellissään.

– Vedin oman kuntopiirini ja varjonyrkkeilyt saadakseni vitutukseni edes hieman laantumaan ja ehkä myös muita vähemmän kiinnostuneiksi tulemaan lähelleni.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Monen mutkan jälkeen Valavuori sai lopulta ostettua itselleen lentolipun, jolla hän pääsi lentämään takaisin Suomeen.

Rajut kokemukset Jenkeissä ovat pistäneet Valavuoren ajattelemaan omaa tilannettaan uudesta perspektiivistä.

– Jos olen jossain vaiheessa pitänyt veropetokseni ja oman hölmöilyni rangaistusta kohtuuttomana, sekin tunne pieneni tämän kokemuksen jälkeen. Yritän edelleen ja yhä voimakkaammin maksaa joka euron takaisin, oli se korko kuinka suuri tahansa. Helppoa se ei ole, mutta kaikkeni lupaan yrittää. Terveisin karkotettu Valavuori jostain Atlantin yltä, mies päättää kirjoituksensa.

Lue myös:

Törkeästä veropetoksesta tuomittu Aleksi Valavuori avautuu rahaongelmistaan – ”En saa pääomaa lyhennettyä”

Aleksi Valavuori joutui jälleen sovinistisyytösten kohteeksi – arvosteli suomalaistoimittajaa kovin sanoin: ”Nyt se korkki kiinni”