Urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuori julkaisi sunnuntaina omalla Instagram-tilillään kuvia, joissa hän poseeraa Vuokatin uimahallissa pelkät uimashortsit yllään. Samassa postauksessa Valavuori myös esittelee uintitaitojaan, jotka ovat hänellä hyvin hallussa.

Valavuori julkaisee usein sosiaalisessa mediassa kuvia vähissä vaatteissa. Kuvat on tyypillisesti julkaistu humoristisessa mielessä, ja ne tapaavat herättää runsaasti huomiota Instagramissa.

Nyt Valavuoren tuoreen julkaisun taustalla on kuitenkin vakava viesti. Valavuori on kirjoittanut postauksen yhteyteen kuvatekstin, jossa ilmaisee huolensa Suomen päättäjille.

– Hallitus ja etenkin AVI, älkää tehkö typeryyksiä ja sulkeko liikuntapaikkoja, älkää etenkään estäkö lasten ja nuorten urheilua, Valavuori aloittaa kirjoituksensa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Valavuori viittaa päättäjien laatimiin koronarajoituksiin, joiden mukaan tietyillä alueilla esimerkiksi kuntosalit ja uimahallit on suljettu eivätkä ihmiset pääse urheiluharrastuksiinsa. Kaikista eniten rajoituksista kärsivät Valavuoren mielestä lapset ja nuoret.

– Ne samat lapset, jotka näkevät toisensa koulussa, ne samat lapset voivat kyllä urheilla myös keskenään. Liikunnan merkityksen aliarvioimisen sopii vihdoin loppua, etenkin kun nämä kaiken maailman virukset uhkaavat lähinnä huonokuntoisia ja merkittävän ylipainoisia, Valavuori lataa.

– Antakaa ihmisten pitää itsestään huolta ja myös kansantalous kiittää, hän summaa.

Valavuoren julkaisu on kerännyt runsaasti kommentteja, joissa kiitetään miestä avauksesta. Monet ovat Valavuoren kanssa yhtä mieltä siitä, ettei rajoitusten tulisi koskea urheiluharrastuksia.

– Jokseenkin samaa mieltä kanssasi urheilun suhteen! Toiset bilettää ja toisia rangaistaan, eräs seuraaja tokaisee.

– Hyvin sanottu! toinen kehuu.

– Ei kukaan politiikko pysty sanomaan, et ku ihmiset liikkuisi ja olisi edes normaalissa kunnossa ja painossa niin moni tauti poistuisi tai vähentäisi, kommentoi kolmas.

Lue myös:

Aleksi Valavuoren Tinder-tili jäädytettin – spekulaatiot alkoivat välittömästi: ”Mistä tuollaisen sanktion saa?”

Painoa pudottanut Aleksi Valavuori poseeraa koko kansan edessä pelkissä uimahousuissa – yleisöltä yksimielinen reaktio: ”Mihin tässä pitää kiinnittää huomio?”