Juontaja ja liikemies Aleksi Valavuori, 42, on tuomittu törkeästä veropetoksesta sekä kahdesta törkeästä kirjanpitorikoksesta kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hän joutuu suorittamaan 60 tuntia yhdyskuntapalvelua ja joutuu kolmen vuoden liiketoimintakieltoon.

Rikokset tapahtuivat vuosina 2013-2017 ja niitä käsiteltiin 4. tammikuuta Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa, jossa Valavuori myönsi syyllisyytensä.

Hän julkaisi Instagram-tilillään pitkän kirjoituksen käsittelyn päätyttyä.

– Kolmen vuoden taistelu on ohi. Tarjolla oli kaksi vaihtoehtoa, jatkaa oikeustaistelua useita vuosia tai myöntää syyllisyys syyteneuvottelussa. Valitsin jälkimmäisen, Valavuori kirjoittaa.

Valavuoren mukaan hänen elämänhallintansa oli täysin kadoksissa näinä vuosina.

– Minun olisi pitänyt pystyä hoitamaan nämä asiat paljon paremmin, mutta en pystynyt. Syyllisiä on turhaa etsiä muualta kuin peilistä.

– Tullut tuomio tarkoittaa itselleni lähtökohtaisesti kolmea asiaa: Ota vastaan rangaistus kuin mies, kanna vastuu ja hoida määrätyt velvoitteet. Näin myös teen.

Hän myöntää, että yli puolen miljoonan nettomaksu on iso velvoite, josta on haastavaa selviytyä, etenkin kun summa kasvaa korkoa noin 7 prosenttia per vuosi.

– Uskon ja tiedän selviytyväni ja saavani tuon kasaan. Toki tuomittu liiketoimintakielto hankaloittaa tätä tehtävää merkittävästi.

Valavuori kiittää myös Kari Uotin lakiasiantoimistoa ja lukuisia tapauksessa häntä auttaneita, sekä Suomen viranomaisia ja etenkin poliisia asiallisesta kohtelusta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

Aleksi Valavuori poseeraa ilkosillaan lumisessa Lapissa – Teemu Selänteeltä osuva kommentti

Klamydia-yhtyeen perustajajäsen surmattiin – entiset yhtyekaverit julkaisivat pysäyttävän muistokirjoituksen!