Hollywoodin supertähti Angelina Jolie, 44, kertoo avoimesti kokemistaan vanhemmuuden haasteista Time-lehden erikoisuutiskirjeessä.

Jolie sanoo rehellisesti, ettei uskonut kykyihinsä vanhempana.

– En ollut kovin vakaa nuori. Itse asiassa, en koskaan uskonut, että voisin olla jonkun äiti, Jolie kirjoittaa.

Epävarmuuksistaan huolimatta Oscar-palkittu Jolie on ny kuuden lapsen äiti. Kolme lapsista, 13-vuotias Shiloh ja 11-vuotiaat kaksoset Vivienne ja Knox ovat Jolien ja hänen ex-puolisonsa Brad Pittin biologisia lapsia. Lisäksi entisellä pariskunnalla on kolme adoptoitua lasta: Maddox, 18, Pax, 16 ja Zahara, 15.

Jolie muistelee päätöksen ryhtyä vanhemmaksi olleen lopulta helppo. Hänen mielestään ei ollut vaikeaa omistautua jollekin omaa elämäänsä merkittävämmälle.

– Vaikeaa oli tiedostaa olevansa jatkossa itse se, jonka tulee huolehtia siitä, että kaikki on hyvin. Pärjätä sen asian kanssa ja saada kaikki toimimaan, ruoasta koulunkäyntiin ja terveyteen. Mitä tahansa saattoi tulla eteen.

Tällä hetkellä Jolie työskentelee monen muun vanhemman tavoin kotoa käsin. Näyttelijällä on tärkeä viesti kaikille lastensa kanssa kotona oleville vanhemmille.

– Kaikki toivovat että voivat tehdä kaiken oikein, vastata kaikkiin tarpeisiin ja pysyä rauhallisena ja positiivisena. Minua on auttanut se, että tiedän sen olevan mahdotonta.

Jolie painottaa, etteivät lapset toivo vanhemmaltaan täydellisyyttä.

– He haluavat, että olette rehellisiä ja teette parhaanne. He rakastavat teitä ja haluavat auttaa. Loppujen lopuksi rakennatte joukkuetta. Tavallaan he kasvattavat myös teitä, te kasvatte yhdessä, hän kiteyttää.