Suosikkijuontaja Vappu Pimiä kertoo tuoreessa Anna-lehden haastattelussa oppineensa aikanaan kantapään kautta, kuinka amerikkalaisten harjoittamaan small talkiin kannattaa suhtautua.

Small talk kuuluu vahvasti yhdysvaltalaiseen kulttuuriin ja sillä pyritään ylläpitämään, muodostamaan ja edistämään sosiaalisia suhteita. Small talkiin eivät kuulu syvälliset ja henkevät keskustelut, vaan pääpaino on kevyessä jutustelussa.

Jos upotus ei näy, katso julkaisu täältä.

Vappu on asunut Teemu-miehensä töiden takia Yhdysvalloissa pidempiäkin ajanjaksoja, ja viettäessään aikaa rapakon takana small talk -kulttuuri on tullut hänelle tutuksi. Hän kertoo Annalle eräästä kerrasta, kun hän ja Teemu olivat viettämässä aikaa tuttujen pariskuntien kanssa rannalla ja sopivat rantapäivän päätteeksi tapaavansa myöhemmin juustojen ja viinin merkeissä Vapun ja Teemun kotona.

Kuten kuka tahansa vastaavassa tilanteessa, Vappu suuntasi kaupoille ja osti kaiken tarpeellisen napostelua varten. Kukaan ei kuitenkaan saapunut paikalle, mikä sai Vapun hermostumaan.

– Sain aivan hirveät raivarit. En voinut ymmärtää, mikä heitä vaivasi, Vappu sanoo.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Vapun mukaan kaikki olivat olleet hyvinkin vahvasti tulossa aiemmin, mutta lopulta kukaan ei saapunut nauttimaan valmiiksi katetun pöydän antimista. Ymmärrettävästi Vappu loukkaantui, mutta hän oppi myös jotain tärkeää vieraasta kulttuurista.

– Amerikkalaiseen kulttuuriin kuuluu se jeesjees, ja niin siellä toimitaan. Nykyään osaan jo itsekin suodattaa sen small talkin, hän toteaa.

Jos kuva ei näy, näet julkaisun myös klikkaamalla tästä.

Vappu on ollut yhdessä Teemu-miehensä kanssa jo yli 10 vuotta. Pariskunnalla on kaksi yhteistä tytärtä.

Lue myös:

Katso harvinaiset yhteiskuvat! Vappu Pimiä juhli suhteensa 10-vuotispäivää mysteerimiehensä kanssa: ”Päätettiin kokeilla, mitä tästä tulee”

Vappu Pimiä 20 vuotta viihdebisneksessä! Kritisoi tylyä kommentointia alasta: ”Huutajille sanoisin, että tulkaa kokeilemaan!”