Laulaja Antti Tuisku avautuu julkaisemassaan Menesty! – Näin löydät itsesi ja voit hyvin -kirjassa rajusta koulukiusaamisesta ja parisuhdeväkivallasta.

– Kun mietin omaa elämääni, olen nykyään paljon rohkeampi ja enemmän sinut itseni kanssa kuin tuolloin. Kun katson kuvia ja videoita tuolta ajalta, minua yhdistää tuohon nuoreen aloittelevaan artistiin suuri esiintymisen palo. Samaa minussa on myös, että jo tuolloin minua pidettiin esimerkiksi koulussa outolintuna, joka oli kiinnostunut eri asioista kuin muut ikäiseni pojat, Antti muistelee nuoruusvuosiaan ja jatkaa:

– Siinä missä muut pojat pelastivat jääkiekkoa ja jalkapalloa, minä halusin esiintyä, laulaa ja tanssia. Näin jälkeenpäin olen perustellut ala-asteen loppuvaiheessa kokemaani kiusaamista sillä, että minulla oli valtava tarve olla esillä ja kaiken keskipisteenä. Se oli luultavasti jotain, mitä muut sen ikäiset eivät sietäneet.

Hän pohtii kirjassa omaa identiteettiään. Jos häneltä olisi kysytty vuonna 2003, kuka hän on ja mitkä ovat hänen arvonsa, niin hän olisi vastannut seuraavasti:

– Olen musiikkia ja esiintymistä rakastava ihminen. En osaa olla yksin. Vaikka harjoittelen kovasti, en ole varma, miten hyvä oikeasti olen. Minua on haukuttu koulussa homoksi ja neidiksi harrastusteni ja sisälläni palavan esiintymishalun vuoksi. Olen alkanut itsekin uskoa näitä haukkumisia todeksi. Neitihän minä olen. Ja minun äänenikin kertoo sen, Antti kirjoittaa kirjassaan.

Hän myöntää kärsineensä huonosta itsetunnosta kiusaamisen ja parisuhdeväkivallan takia.

– Viimeisen naulan huonon itsetunnon arkkuuni löi väkivaltainen parisuhde, joissa noihin samoihin aikoihin elin. Siinä missä kouluaikoina kokemani kiusaaminen oli henkistä ja jätti mieleeni ja sydämeeni umpeutumattomia arpia, sain parisuhteessa takaraivooni loppuelämäkseni oikean arven.

– Hätäpuhelut ystävälleni ja pyynnöt tulla hakemaan ja viemään minut sairaalaan paikattavaksi ovat olleet varmasti yksi elämäni traagisimmista kokemuksistani, Antti kirjoittaa.

Lue myös:

Antti Tuiskulle sattui kiusallinen moka Himoksen festariyleisön edessä – katso kuva!

Koripallotähti Sasu Salin meni naimisiin – Antti Tuisku paljasti ilouutisen!