Entinen Kokoomuksen kansanedustaja Leena Harkimo kertoi vuonna 2008 ilmestyneessä omaelämäkertakirjassaan isänsä alkoholismista, joka varjosti hänen lapsuuttaan. Aihe sai tuolloin runsaasti näkyvyyttä, ja sitä puitiin useissa eri suomalaismedioissa.

Nyt, vuosia myöhemmin Harkimo paljastaa Apu-lehden haastattelussa, kuinka alkoholismista puhuminen julkisesti vaikutti häneen.

Harkimon mukaan kaikki hänen lähipiiristään eivät olleet tyytyväisiä ulostuloon. Osa sukulaisista ajatteli, että asian olisi voinut jättää kertomatta. Harkimo itse kuitenkin koki olonsa kevyeksi, kun ei joutunut enää salailemaan asiaa.

– Isän alkoholismi oli tietty painolasti harteillani, jonka kanssa olin elänyt. On raskasta, jos elämässä on asia, jonka kaikki näkevät, mutta josta kukaan ei puhu, Harkimo kuvailee Apulle.

– Kun kerroin asiasta julkisesti, pystyin päästämään irti häpeästä, jota koin asiasta pitkään, hän lisää.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Samassa haastattelussa Harkimo avautuu myös ujoudestaan, josta hän on kärsinyt aina lapsuudesta aikuisikään saakka. Ujouteen on auttanut asettuminen epämukavuusalueelle muun muassa kansanedustajana ja Jokereiden toimitusjohtajana.

Myös ujoudesta puhuminen avoimesti on ollut Harkimolle tärkeää.

– Oivalsin, että kun myönnän ujouteni, siihen liittyvä häpeä lähtee purkautumaan. Se oli henkisen jaksamisen kannalta tärkeä asia. Kun olen puhunut ujoudestani, olen saanut siitä todella paljon kiitosta. Ihmiset ovat saaneet vertaistukea, Harkimo summaa.

Pitkän ja menestyksekkään työuransa lisäksi Leena Harkimo tunnetaan liikemies ja poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimon entisenä puolisona. Ex-pariskunta oli naimisissa vuosina 1989-2003, ja heillä on kaksi yhteistä lasta, Joel Harkimo ja Leo Harkimo.

Lähde: Apu

Lue myös:

Janni Hussi ja Joel Harkimo paljastivat ilouutisen – juhlivat kuohuvalla: ”Täällä sitä nyt ollaan”

Amanda Harkimo voitti kolmannen tosi-tv-ohjelmansa – laihtui rajusti Erikoisjoukoissa: ”Kropasta vietiin kaikki mehut”