Aviciin, oikealta nimeltään Tim Berglingin kuolemasta tuli tänä keväänä kuluneeksi kaksi vuotta.

Nyt ruotsalisen huippu-dj:n äiti, näyttelijä Anki Lidén kertoo poikansa kuolemasta ja sen jälkeisestä ajasta ruotsalaislehti Aftonbladetille.

Lidén kertoo, että oman pojan kuolema oli valtava järkytys ja hän oli aluksi mykistynyt shokista. Elämä on ollut vaikeaa ja suru musertavaa. Äidin on vaikea uskoa, ettei rakasta lasta enää ole.

– Hän elää sisälläni koko ajan ja hänen poissaoloaan on vaikea kestää. Toisinaan en pysty uskomaan, että hän on poissa ja koen, että tunne on pahempi kuin heti kuoleman jälkeen, Lidén kertoo.

Näyttelijä on turvautunut vaikeimpina hetkinä monien suoratoistopalvelujen apuun. Se on hänelle ainoa tapa saada ajatukset muualle.

– Katson eri sarjoja ja pakenen sillä tavalla todellisuutta hetkeksi. Se on ollut ainoa tapa päästää irti.

Avicii kamppaili vuosia vaikeiden mielenterveysongelmien kanssa ja Lidén onkin panostanut hyväntekeväisyyteen. Hän on perustanut Tim Bergling Foundationin joka tarjoaa tukea mielenterveysongelmista kärsiville nuorille ja pyrkii näin ennaltaehkäisemään itsemurhia.

Lidén näyttelee parhaillaan Suomessakin pyörivässä Sukulaiskesä-sarjassa. Hän kokee, että sarjan tekeminen on auttanut syvimmän surun keskellä.

Avicii oli ruotsalainen musiikkituottaja ja DJ joka nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2011 kappaleellaan Levels. Muita tunnettuja kappaleita ovat muun muassa Wake Me Up ja Hey Brother. Megatähti menehtyi Omanissa huhtikuussa 2018 tehtyään itsemurhan.