Syksyllä 2021 Big Brother Suomi -talossa ihastuttanut Taavi Mets opittiin tuntemaan positiivisena ja kohteliaana miehenä, joka tuli aurinkoisen persoonansa ansiosta toimeen kaikkien talon asukkaiden kanssa. Kovin moni suomalainen ei tuolloin kuitenkaan tiennyt, millaista surua Taavi kantaa sisällään.

Eilen keskviikkona (25.5.) Taavi avautui ensimmäistä kertaa julkisesti entisen tyttöystävänsä, bloggaaja Laura Heijan kuolemasta. Taavi kertoi raskaasta asiasta omalla Instagram-tilillään.

Taavi on julkaissut Instagramiin liudan kauniita kuvia Laurasta. Kuvien yhteydessä Taavi muistelee entistä rakkauttaan koskettavan kirjoituksen muodossa.

– Läheisen menetys on asia, minkä jokainen meistä joutuu kohtaamaan jossain vaiheessa elämää. Jokainen meistä käsittelee sen eri tavalla. Se on ensikosketus elämän loppumisen kanssa ja hetki, kun joutuu käsittelemään kuolemaa, Taavi aloittaa tekstinsä.

– Kuvan henkilö oli itselleni tärkein ihminen, kun hänet menetin päivälleen seitsemän vuotta sitten. Tämä pysäytti elämäni pariksi vuodeksi ja muutti elämäni lopullisesti; miten sitä elän sekä arvot, elämänkatsomuksen ja -tarkoituksen, hän jatkaa.

Rakkaan ihmisen menetystä on Taavin mukaan vaikea ymmärtää.

– Se, että menettää jonkun ennen aikojaan tai kesken kaiken – sitä on mahdotonta hyväksyä ja se tekee menetyksestä sietämättömän tuskallisen.

Nykyään Taavi pystyy jo elämään surun kanssa.

– Seitsemän vuoden aikana haavat parantuvat, jopa paljon paljon aikaisemminkin. Se helpotus kyllä tulee, vaikka siihen ei alkuun uskokaan. Matka jatkuu ja elämän täyttää joku muu, mies muotoilee.

– Ikävä ja kaipuu pysyy kuitenkin lopun elämän. Nekään eivät ole aina ikäviä asioita. Ennemminkin muistelua hyvistä hetkistä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kuluneella BB-kaudella nähtiin tunteikkaita hetkiä, kun eräs kappale sai Taavin romahtamaan lohduttomaan itkuun. Taavi ei ohjelmassa kertonut syytä tunteenpurkaukselleen, mutta avaa aihetta tuoreessa postauksessaan.

– On päiviä tai jaksoja kun joutuu asiaa aina vuosittain käsittelemään. Se on väistämätöntä etkä voi asiaan vaikuttaa. Romahduksia jonkun musiikkikappaleen yhteydessä vaikkapa tv-ruudussa koko kansan nähden, ja ainoan syyn sille tiedät vain sinä, Taavi alleviivaa.

Julkaisullaan Taavi toivoo pystyvänsä tarjoamaan lohtua ja vertaistukea vaikeiden menetysten kanssa kamppaileville seuraajilleen.

– Miksi kerron tämän? Siksi että tämä on minulle tärkeä asia, mitä ystävänikään eivät uskalla koskaan kysyä. Siksi, että todella moni teistä on kokenut saman ja moni kamppailee asian kanssa. Siksi, jotta uskoisit valon aina olevan tunnelin päässä, vaikka menetys olisi miten sietämätöntä ja tilanne miten toivoton tahansa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Taavin mukaan meille jokaiselle on suotu tärkeitä tehtäviä, jotka olisi hyvä suorittaa loppuun – haasteista huolimatta.

– Taistele itsesi puolesta! Se tekee sinusta entistä vahvemman. Saat ja opit asioita joita tarvitset tulevaisuuden haasteisiin ja saat työkaluja, jotta voit tehdä elämästäsi entistä täyteläisemmän! BB-tähti painottaa.

– Luontoäiti kirjoittaa meille kaikille erilaisia käsikirjoituksia. Meidän itse täytyy selvitä jokainen omastamme. Jokaisella meillä on tehtävä mikä olisi hyvä suorittaa loppuun! hän lisää.

– Kaikella tapahtuvalla on aina tarkoituksensa. Vastoinkäymiset kuuluvat elämään ja rakkauteen. Vastoinkäymisten on vain tarkoitus vahvistaa niitä – ei muuttaa tai viedä niitä!

Julkaisunsa lopussa Taavi täsmentää, ettei Laura ollut hänen siskonsa, jonka hän menetti vuonna 2020.

Laura kuoli seitsemän vuotta sitten vain 25-vuotiaana. Lauran ja Taavin suhde oli yleisessä tiedossa, ja Taavi myös näkyi ex-tyttöystävänsä blogissa tasaisin väliajoin.

Lue myös:

Näin sujuivat BB-tähtien juhlat Tahkolla – missikaunotar teki todellisen paljastuksen: ”Olemme saattaneet viettää öitä yhdessä”

Veronica Verho joutui keskelle traagista tilannetta – julkaisi surullisen itkuvideon: ”Voi jestas mikä huoli”