Taiteilijanimellään Behm paremmin tunnettu laulaja Rita Behm palkittiin viime keväänä järjestetyssä Emma-gaalassa seitsemällä Emma-palkinnolla. Nyt hän antaa rajua kritiikkiä Emma-gaalan järjestäjille.

Oon vaan todella surullinen ja pettynyt siihen, ettei tänäkään vuonna löydetty biisintekijöille omaa kategoriaa.
(Tarkoitan tällä siis työkseen pelkästään sävellystä/sanoitusta tekeviä henkilöitä, en artisteja, jotka tekevät biisinsä itse)
, Behm kirjoittaa ja jatkaa:

Säveltäjät ja sanoittajat on koko alan selkäranka ja suoraan sanottuna moni artisti ja tuottaja olis ilman tätä ammattiryhmää ns. heikommilla jäillä (-> jopa työtön).

Behmin mukaan biisintekijät ovat huonoiten palkattu ammattiryhmä alalla.

Tuottajat saa jokaisesta julkaistusta biisistä palkkion, joka on artistista riippuen joitain tuhansia euroja. Biisintekijä ei lähtökohtaisesti saa euroakaan, ellei biisistä tule hittiä Spotifyssa tai radiossa. Kaikki tulot on tekijänoikeuskorvauksia. 

Behmin mukaan olisi vähintä nostaa biisintekijöitä vuosittain muiden alan ammattilaisten rinnalle ja jakaa yksi Emma sanoittajalle ja säveltäjälle.

Mä en ihan oikeasti ymmärrä, että mikä se syy on olla jättää nämä ammattilaiset huomioimatta. Vai onko se siis se, ettei näin vain ole totuttu tekemään? Jos joku tietää tähän jonkun konkreettisen syyn, niin todella mielelläni kuulen sen, koska haluaisin ymmärtää. 

Oon itse tarjoutunut maksamaan Emman vuosittain, että ei se nyt voi oikein budjetistakaan kiinni. 
En nyt ala boikotoimaan Emma Gaalaa, vaan halusin vaan sanoa tämän ääneen, koska tää tuntuu epäreilulta ja tiedän, etten ole ainoa, joka ajattelee näin. Emma Gaala on ihana ja tärkeä tapahtuma, mutta myös tekijät on tärkeitä.

Lue myös: 

Seiska paljasti suosikkilaulaja BEHMin tarkoin varjellun taustan: pikaliitto, pieni lapsi ja avioero

Seiska: Laulaja Behm kuherteli avoimesti ruokakaupassa julkkisbloggarin kanssa