Billie Eilish ottaa raivokkaasti kantaa rasismikeskusteluun – ”Voisitteko pitää turpanne kiinni?”

Laulaja-lauluntekijä Billie Eilish, 18, julkaisi Instagram-tilillään kirjoituksen, jolla hän ottaa kantaa keskusteluun afroamerikkalaisiin kohdistuvasta poliisiväkivallasta.

Yhdysvalloissa on osoitettu viimeisen viikon ajan mieltä sen jälkeen, kun tummaihoinen Geroge Floyd, 46, kuristettiin kuoliaaksi poliisin pidätystilanteessa.

Paikoin mellakoiksi muodostuneissa mielenosoituksissa on huudettu iskulausetta ”Black Lives Matter”. Erityisesti sosiaalisessa mediassa on käytetty myös ”All Lives Matter” -lausetta, joka on saanut runsaasti kritiikkiä. Arvostelijoiden mukaan kyseinen lause pyrkii viemään huomiota pois afroamerikkalaisten kaltoinkohtelusta.

Billie Eilish kuuluu lauseen äänekkäimpiin arvostelijoihin.

Nouseva supertähti aloittaa tekstinsä kertomalla, että on pohtinut, miten voisi ilmaista mielipiteensä hienovaraisesti. Pian hän kuitenkin muuttaa tyylilajiaan ja ilmaisee asiansa lopulta kirosanojen kera.

– Jos kuulen vielä yhden vitun kerran valkoisen henkilön sanovan, että ”kaikilla elämillä on merkitystä” hajoan täysin. Voisitteko pitää turpanne kiinni?” Eilish kirjoittaa isoin kirjaimin.

View this post on Instagram

#justiceforgeorgefloyd #blacklivesmatter

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish) on

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Eilishin mielestä lauseen käyttäminen on tarkoituksellista harhaanjohtamista.

– Kukaan ei väitä, ettei elämäsi merkitse mitään. Kukaan ei sano, ettei se ole rankkaa. Kukaan ei kerta kaikkiaan sano mitään sinusta. Ja silti te kusipäät käännätte kaiken itseenne. Lopettakaa se. Tämä ei koske teitä. Te ette ole hädänalaisia. Te ette ole vaarassa.

Iskulauseiden ”Black Lives Matter” ja ”All Lives Matter” merkityksistä on kiistelty vuosien saatossa useammankin kerran. Keskusteluun ovat aikaisemmin osallistuneet muun muassa New Yorkin entinen pormestari Rudy Giuliani ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump.

Lue lisää: George Floyd kuoli 20 dollarin tähden – näin Yhdysvaltain mielenosoitukset saivat alkunsa


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.