Suomen suurimmasta huumerikosvyyhdistä kertova Katiska-dokumentti on ollut yksi viime viikkojen puhutuimmista aiheista. Maanantaina ilmestyneessä dokumentin toisessa jaksossa ääneen pääsevät liigan johtajan Niko Ranta-ahon lisäksi myös muun muassa tämän ex-tyttöystävät, fitness-tähdet Sofia Belórf ja Linda Manuella.

Bloggajaana tunnetuksi tullut Linda Manuella on alusta asti pysytellyt hyvin vaitonaisena koko Katiska-jupakasta, eikä hän ole ottanut asiaa esille sometileillään.

Nyt nainen on kuitenkin rikkonut hiljaisuuden, ja hän avaa ensimmäistä kertaa reilulle 30 000:lle Instagram-seuraajalleen syitä siihen, miksi osallistui dokumenttiin.

– Mä halusin sanoo teille muutaman sanan yhdestä aiheesta, mistä ajattelin etten ikinä puhuis, Linda aloittaa Instagram-tilinsä Stories-osiossa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Linda jatkaa kuvailemalla Katiska-dokumenttiin liittyvän keskustelun menneen todella oudoksi. Hän myös kertoo, että moni on tullut suoraan kysymään häneltä, miksi hän on mukana sarjassa.

– Syy on ihan tosi yksinkertainen.

– Halusin kertoa omin sanoin miten asia on, onko jotakin tapahtunut meidän aikana, ja millaista elämää me ollaan eletty, Linda perustelee.

– Toi (dokumentti) on tavallaan semmonen tapa millä asia tulee selväks, eikä siitä tartte sitten sen jälkeen enää jauhaa.

Lisäksi Linda ihmettelee, kuinka moni on luullut, että hän olisi varta vasten hakenut ohjelmaan. Hän muistuttaa, ettei kyseessä ole reality-ohjelma, johon rekrytoitaisiin osallistujia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Linda ottaa myös esille sen, miten hänen mukaansa samat henkilöt, jotka puhuvat hänestä alentavasti dokumenttiin osallistumisen takia saattavat jossakin toisessa keskustelussa romantisoida koko Katiska-huumevyyhtiä.

– Mä en usko, että kovin moni kuka siinä dokumentissa on mukana, niin ois ikinä halunnut, että tollasta tapahtuu ylipäätään, hän painottaa.

Linda Manuella ja Niko Ranta-aho seurustelivat vuonna 2016. Linda on aikaisemmin kertonut, että Nikon sotkeutuminen huumebisnekseen oli hänelle täysi yllätys. Naisen mukaan pariskunta vietti yhdessä terveellistä ja täysin päihteetöntä elämää.

Lue lisää: Nacci Tranberg lyttää Sofia Belórfin kohudokumentissa: ”Pahimman luokan kullankaivaja”