Tummaihoisen George Floydin, 46, kuolema pidätystilanteessa nosti viime viikolla afroamerikkalaisiin kohdistuvan poliisiväkivallan ja rasismin suureksi puheenaiheeksi.

Monet julkisuuden henkilöt ovat ottaneet kantaa tapahtumaan, jossa valkoihoinen poliisi tappoi Floydin pitämällä polveaan miehen kaulalla useiden minuuttien ajan. He ovat muun muassa kirjoittaneet aiheesta sosiaalisessa mediassa ja lahjoittaneet rahaa rasisminvastaiseen työhön.

Yksi eniten huomiota saanut tribuutti George Floydin muistolle on peräisin DJ:na tunnetuksi tulleelta David Guettalta, 52.

David Guetta soitti keikallaan tuoreen kappaleensa, jolla hän samplaa Martin Luther King Jr:n kuuluisaa I have a dream -puhetta vuodelta 1963.

– Maailma käy läpi vaikeita aikoja nyt, ja itse asiassa Amerikkakin käy. Joten viime yönä tein tätä tilaisuutta varten erityisen kappaleen, joka on omistettu George Floydin muistolle, David Guetta sanoi keikallaan.

– Toivottavasti koemme lisää yhtenäisyyttä ja rauhaa, kun tilanne on jo nyt niin hankala. Tämä menee George Floydin perheelle.

Moni on kritisoinut David Guettan elettä voimakkaasti sosiaalisessa mediassa. Arvostelijoiden mielestä miehen tapa osoittaa kunnioitusta on erittäin mauton.

– Tämä on kaikista valkoisin tapa reagoida rasismiin, eräs Twitter-käyttäjä summaa.

Twiittiin on liitetty videopätkä Guettan esityksestä, ja se on saanut yli 35 000 tykkäystä.

AdequateEmily

@AdequateEmily
We’ve found it. The whitest way to react to racism.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

– Eli David Guetta remixasi MLK:n puhetta taistellakseen rasismia vastaan… Olen sanaton, muotoilee toinen somekommentoija.

– Väkeäni kohtaan on tehty paljon rikoksia viikonloppuna, ja David Guetta laittamassa dropin Martin Luther Kingin puheen perään on yksi niistä, kolmas kirjoittaa.

Lue lisää: George Floyd kuoli 20 dollarin tähden – näin Yhdysvaltain mielenosoitukset saivat alkunsa