Uransa viime vuonna lopettanut huippunyrkkeilijä Elina Gustafsson, 29, vieraili toimittaja Ina Mikkolan Runkkarin ystäväkirja –podcastissa, jossa kaksikko keskusteli muun muassa seksuaalisista ennakkoluuloista ja seurustelusta.

Gustafssonia on usein kiitelty siitä rohkeudesta, jota hän on avoimesti homona urheilijana tarjonnut varsinkin samojen asioiden kanssa kamppaileville.

– Monet ehkä löytää itseään mun kautta. Herätän heissä sen ajatuksen, että on muutakin kuin mies ja nainen heterosuhteet, Gustafsson kertoo saamastaan palautteesta.

Entisenä huippu-urheilijana Gustafsson tietää, että urheilun maailmassa tullaan todella jäljessä suhtautumisessa seksuaalivähemmistöihin.

– Minuakin on laitettu kaappiin ja sanottu, että ole mitä vaan, mutta ole sitä kotonasi. Äläkä puhu siitä lehdissä, Gustafsson muistelee.

– Se tuntui kamalalta ja siksi olinkin entistä enemmän esillä.

Gustafsson ei ole koskaan noudattanut moisia ohjeita ja kun ensimmäinen valmentaja kehotti aikoinaan olemaan sekoittamatta mitään poikaystäviä urheiluun, hän vain myhäili itsekseen.

– Ajattelin vaan, että onneksi se ei kieltänyt tyttöystäviä, Gustafsson nauraa.

Unelma vapaasta parisuhteesta

Mikkola tiedustelee, mitä nykyään sinkkuna viihtyvä Gustafsson toivoisi tulevaisuuden kumppaniltaan.

– Itsenäisyyttä, vapautta ja luottamusta. Haluaisin suhteen, joka ei tunnu suhteelta. Molemmilla olisi omat elämät, mutta voitasiin pitää kivaa ja seikkailla yhdessä.

Gustafssonin mukaan haastavinta ihmissuhteissa onkin juuri vapautta estävä mustasukkaisuus.

– Enää en salli mustasukkaisuutta. Olen kärsinyt koko elämäni ajan mustasukkaisuudesta mua kohtaan. Mulle on tärkeää olla vapaa ja mustasukkaisuus kahlitsee. Ketään ei voi omistaa.

Mikkola kysyy myös mitä Gustafsson on vastannut Runkkarin ystäväkirjan intiimeihin kysymyksiin ja tiedustelee muun muassa millainen olisi täydellinen suudelma.

– Pehmeät ja herkulliset huulet, isolla tunnelatauksella, ah! Gustafsson kuvailee antaumuksella.

Lue myös:

Elina Gustafsson esitteli mekkoon pukeutuvan alter egonsa Ina Mikkolan podcastissa: ”Orvokki on villi ja vapaa supersankari”

Riku Rantalalta yllättäviä seksipaljastuksia Ina Mikkolan podcastissa: ”Olen runkannut jokaisessa maassa, missä olen käynyt”