Eilisessä Tanssii tähtien kanssa -jaksossa kuultiin koskettavia tositarinoita syöpään sairastuneilta ihmisiltä ja heidän läheisiltään. Jakso toteutettiin yhteistyössä Roosa nauha -hyväntekeväisyyskampanjan kanssa.

Yksi oman tarinansa kertoneista oli tunnettu lääkäri ja kirjailija Emilia Vuorisalmi, jonka äiti menehtyi paksusuolen syöpään tänä syksynä. Vuorisalmen äiti sai syöpädiagnoosin reilu vuosi ennen kuolemaansa.

Vuorisalmen ex-puoliso, TTK-juontaja Mikko Leppilampi pohjusti Vuorisalmen tarinaa puhumalla juontopuheessaan koskettavasti entisestä anopistaan.

– Puhutaan siitä, että syöpä koskettaa jokaista meistä suomalaisista. Valitettavasti se ei kuitenkaan pysäytä ennen kuin se pirullinen arpa osuu omalle kohdalle, Leppilampi totesi juonnossaan.

– Siitä puheesta tuli valitettavasti tänä syksynä totta myös omassa perhepiirissäni. Vapun kanssa on nyt juttelemassa oman esikoiseni äiti Emilia Vuorisalmi, joka menetti oman äitinsä, meidän rakkaan mammin, paksusuolen syöpään.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Vuorisalmi kertoi suorassa lähetyksessä hänen äitinsä sairastumisen olleen vaikea kokemus.

– Se oli todella rankkaa meille kaikille, enkä muista paljoakaan siitä ajasta, Vuorisalmi kuvaili TTK-lähetyksessä.

Aluksi Vuorisalmen äiti näytti ottavan syöpähoidot vastaan hyvin. Lopulta syöpä kuitenkin vei voiton taistelussa.

– Hän voi hoitojen aikana todella hyvin, joten meillä oli uskomattoman ihanat yhdeksän kuukautta, kunnes tilanne sitten kääntyi, Vuorisalmi summasi.

Lue myös:

Emilia Vuorisalmen suuri suru – ”13 kuukautta sitten saapui shokkidiagnoosi”

Näyttelemisestä haaveilleen Emilia Vuorisalmen uusi aluevaltaus – nappasi suuren roolin Ylen uutuussarjasta!