Vuoden 1993 Miss Suomeksi kruunattu Tarja Smura iloitsee tällä hetkellä uusista tuulista elämässään. Smura on hiljattain vaihtanut työpaikkaansa sosiaalialalta vammaishoidon pariin, mikä vastaa hänen toiveeseensa työstä, jolla todella on merkitystä.

Smura kertoo second hand -ketju Reloven Tampereen liikkeen avajaisissa olevansa kuitenkin äärimmäisen huolissaan parhaillaan päällä olevasta hoitoalan kriisistä.

– Olen aina halunnut auttaa tavalla tai toisella, ja nyt tuntui hyvältä ajatukselta pistää kädet kunnolla likoon ja vaihtaa alaa vammaishoidon puolelle. Olen omassa elämässäni tehnyt eräänlaisen kuperkeikan, sillä moni hoiva-alan ammattilainen on viime aikoina irtisanonut itsensä ja hakeutunut toisiin töihin. Tämä surullinen ilmiö on seurausta hoitajapulan kärjistymisestä, Smura toteaa Metropolille.

– Olen alkanut itsekin ymmärtää, kuinka raskasta tämä työ on niin henkisesti kuin fyysisesti. Kroppani on joutunut koville, ja asiakkaat voivat välillä olla hyvin raskaita. Hoidan muun muassa aivovammapotilaita, ja heitä siirtäessäni saan käyttää todella paljon omaa kroppaani. Selkä kiittää, kun työvuoron jälkeen pääsen kotiin, ex-missi huokaa.

Haastava työ hoitoalalla yhdistää Smuraa ja hänen aviomiestään Markus Haapasaloa. Haapasalo on työskennellyt teho-osastolla sairaanhoitajana jo lähes kolmenkymmenen vuoden ajan, mikä on Smuran mielestä kunnioitettava saavutus.

– Markus näkee omassa työssään elämän toisenlaisen raadollisuuden, Tarja muotoilee.

– Onneksi puhumme kotona muustakin kuin hoiva-asioista, hän lisää tunnelmaa keventäen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Tarja ja Markus ovat lähes kymmenen vuoden avioliittonsa aikana ehtineet kokea valtavan onnen lisäksi myös vaikeita vastoinkäymisiä. Vuonna 2018 he jättivät jopa avioerohakemuksen, kunnes myöhemmin palasivat takaisin yhteen.

Juuri nyt kaksikon elämä sujuu mukavissa merkeissä, ja Smuran onkin vaikea käsittää, kuinka nopeasti vuodet Markuksen kanssa ovat vierineet.

– Herranen aika miten nämä vuodet vierivätkään! Tulikohan meillä jo kymmenen vuotta täyteen? Onhan se jo ihan saavutus, Smura naurahtaa.

– Kyllä katsos kun ikää tulee, niin ne särmät hioutuvat. Me molemmat olemme vähän tällaisia temperamenttisia, mutta meillä on alusta saakka ollut hyvä harmonia ja yhteisymmärrys asioista. Keskusteluyhteytemme on niin vahva, että pystymme puhumaan asiasta kuin asiasta, nainen iloitsee.

Haastavat hetket parisuhteessa ovat Smuran mukaan jääneet taka-alalle.

– Nyt ei ole ollut mitään haasteita. Pitää tietysti koputtaa puuta, Smura lausuu.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tarja Smura ja Johanna Oras ottavat selfie-kuvaa vuoden 2019 Miss Suomi -finaalissa. Kuva: AOP

Markus ei ole ainoa Smuran kumppani, joka on kuluneiden vuosien aikana päätynyt lehtiotsikoihin. Smura herätti aikoinaan laajasti huomiota mediassa, kun hän vuonna 1993 seurusteli muutaman kuukauden ajan maailmalla mainetta niittäneen elokuvaohjaajan Renny Harlinin kanssa.

Nykyisin Renny Harlin viettää luksusta tihkuvaa perhe-elämää Miamissa tuoreen vaimonsa Johanna Harlinin sekä parin yhteisen Coco-tyttären kanssa. Harlinien sadunomaista arkea on viime kuukausina päästy seuraamaan MTV-kanavalla esitetyn The Harlins -sarjan kautta.

Onko Smura katsonut ex-kumppaninsa uudesta elämänvaiheesta kertovaa sarjaa?

– No ei, en ole, Smura vastaa suoraan.

– Olen kuullut sarjasta mielipiteitä ihmisiltä… että joo, kukin taaplaa tyylillään, hän pamauttaa paljonpuhuvasti.

Jotain Smuran ja Rennyn väleistä kertoo myös se, ettei kaksikko ole pitänyt lainkaan yhteyttä eronsa jälkeen.

– Emme me ole nähneet niiden meidän aikojemme jälkeen ollenkaan. Emme ole törmänneet yhtään missään. Mutta tietysti sitä toivoo, että jokainen saisi olla onnellinen, Smura tiivistää.

Renny ja Johanna Harlin. Kuva: AOP

Lue myös:

Johanna Harlin synnyttää koko Suomen edessä telkkarissa – Renny Harlinin käytös herättää kysymyksiä: ”He loukkaantuvat, jos…”

Tuore äiti Johanna Harlin puhuu rehellisesti uudesta elämänvaiheestaan – ”Hän vie kaiken ajan ja huomion”