Laulaja Erika Vikman avautuu sosiaalisessa mediassa hyvin henkilökohtaisesta aiheesta. Hän kertoo sairastavansa paniikkihäiriötä, minkä vuoksi joutui hiljattain keskeyttämään keikkansa.

– Hei rakkaat seuraajani! Haluan jakaa teille jotain henkilökohtaista. Edellisellä keikallani jouduin tilanteeseen, jossa minun oli pakko poistua lavalta kesken biisin. Kävin lavan takana ja tulin takaisin, lauloin kappaleen loppuun. Sen jälkeen kerroin yleisölle syyn poistumiselleni: olin saanut paniikkikohtauksen, Erika Vikman kirjoittaa.

– Olen taistellut paniikkihäiriön kanssa jo muutaman vuoden. Kohtauksia tulee stressaavissa tilanteissa, välillä valitettavasti myös lavalla. Kun kohtaus tulee voimakkaana, en pysty laulamaan vaan mun on pakko käydä lavan takana ottamassa happea ja rauhoittumassa. Kohtaus on itselleni aina musertava ja pelottava kokemus, mutta toistaiseksi olen keikalla sellaisen saadessani pystynyt keräämään itseni tosi nopeasti ja jatkamaan esiintymistä.

Erika sanoo, ettei halua enää salata asiaa faneilta.

– Halusin jakaa tämän teidän kanssa, koska en saa antaa pelolle valtaa ja alkaa vältellä tilanteita, joissa se voi tulla. Uskon voivani helpottaa tilannettani vain olemalla avoin yleisölleni. Piilottelu ja häpeäminen luultavasti vain pahentaisivat tilannetta. Tiedän, että en ole ainoa, joka kärsii paniikkioireista. Moni teistä voi varmasti samaistua, hän jatkaa.

– Jos joskus poistun lavalta yhtäkkiä omituisesti, se johtuu paniikkikohtauksesta. Se ei johdu yleisöstä eikä ole vakavaa – tulen kyllä takaisin. Tärkeintä on, että en anna pelolle valtaa, koska jos jotain rakastan niin työtäni. Kiitos kun luit tämän, pidä huolta ja nähdään keikoilla! Vikman kirjoittaa julkaisunsa päätteeksi.

Lue myös:

Erika Vikman julkaisi tunteikkaan kirjoituksen Dannylle: ”Yksi elämäni merkittävimmistä ihmissuhteista”

Erika Vikman paljastaa telkkarissa tunteensa Dannya kohtaan – saa laulajalegendan herkistymään: ”Jännittävin juttu, mitä olen koskaan tehnyt”