Radiojuontaja Esko Eerikäinen avautui tulisesti Instagram-tilinsä Stories-videolla julkkisten salakuvaamisesta ja puolusti ex-vaimo Martina Aitolehden yksityisyyttä.

– Just katsoin uuden Seiskan ja siellä on joku lukija ottanut salakuvan Martinasta. Kuka vi**u ottaa oikeasti salakuvia ja vielä lähettää ne lehteen, Esko ihmettelee pöyristyneenä.

– Vi**u on jengillä otsaa! Niinku oikeesti!

Eskon mainitsemassa lehtijutussa lukija on kuvannut Martinan ja tämän miesytävä Hannu Pikkaraisen ruokakaupassa kesken ostosten. Lehden julkaisemaan kuvaan on lisätty keltaiselle pohjalle teksti, joka kertoo, että kaksikon ostoskärryissä oli kaljaa.

Eskon mukaan nämä ovat sellaisia harvoja asioita liikenteessä törttöilyn lisäksi, jotka saavat miehen otsasuonet pullottamaan.

– Ymmärrän, että ihmisistä pitäisi saada tietää kaikki mahdollinen, mutta en ymmärrä niitä, jotka tuolla kännykkä kädessä kulkee ja huomaa, että ”Tuolla menee joku julkkis. Otan siitä salakuvan. Eikä se riitä, kun mä lähetän tämän nyt lehteen ja saan siitä 60 euroa rahaa”.

– Ihmiset oikeasti! Pliis… surullista.

Esko painottaa videolla sitä, että vaikka olisi kuinka julkinen ihminen, on jokaisella silti oikeus kulkea rauhassa yksityishenkilönä ruokakaupassa.

– Jos minä lähtisin kuvaamaan kauppaan jotain ihmistä salaa niin joutuisin siitä ongelmiin. Siitähän tulis poliisijuttu. Mutta kun joku tavallinen lukija kuvaa niin se saa siitä rahaa, mies päivittelee.

Esko ehdottaa seuraajilleen, että jos joku haluaa kuvata esimerkiksi häntä, voi asiasta tulla reilusti kysymään mieheltä itseltään. Mutta esimerkiksi tyttärensä Victorian salakuvaamista hän ei hyväksy.

– Jos huomaan sellaista niin revin sen kameran irti, heitän maahan ja rikon sen. Piste.

Lue myös:

Esko Eerikäinen julkaisi koskettavan kuvan vuosien takaa: ”Aina ei tarvitse pärjätä”

MTV: Esko Eerikäinen ja juontajakaunotar vastaavat romanssihuhuihin: ”– Me tiesimme, että se tapahtuu”