Ruotsissa asuva suomalaisviulisti Linda Lampenius on kritisoinut Ruotsin asettamia koronarajoituksia kovin sanankääntein ja liittynyt jopa Facebook-ryhmään, jonka tavoitteena on poistaa pandemialait ja perua koronarajoitukset.

Lampenius on kertonut Expressenille kuuluvansa ryhmään, koska hänen mielestään koronarajoitukset ovat epäoikeudenmukaisia taiteilijoita ja artisteja kohtaan. Hän korostaa kuitenkin, että pitää rajoituksia tarpeellisena.

– Perheemme on noudattanut rajoituksia, mutta kritisoin erittäin paljon sitä, kuinka Ruotsi on hoitanut kaiken. Mielestäni sulkutoimien olisi pitänyt olla kovempia, Lampenius sanoo.

Lampenius toteaa, että Ruotsin ongelma on se, ettei maahan ole asetettu Suomen kaltaisia 2–3 viikon kovia sulkutiloja, jolloin tilanne olisi ollut reilumpi kaikille aloille ja ihmisille.

Kuva: AOP

Viime vuonna koronaviruksen sairastanut Lampenius nostaa esille esimerkiksi kauppakeskukset, jotka saavat Ruotsissa olla auki. Samaan aikaan taiteilijoilta on kielletty esiintyminen.

– Tämä on meille totaalista kaaosta. Bändiemme jäsenet ja tanssijat ovat joutuneet jättämään työnsä ja etsimään jotain uutta tilalle, Lampenius kertoo.

Lampenius peräänkuuluttaakin Ruotsin valtiolta tasavertaista kohtelua. Hän uskoo, että selkeillä turvaväli- ja maskisäännöillä esimerkiksi konserttien järjestäminen olisi mahdollista.

Lampenius asuu Tukholmassa miehensä Martin Cullbergin kanssa. Perheeseen kuuluu myös kaksi tytärtä.

Lue myös:

Linda Lampeniusta ja Renny Harlinia tituleerattiin ”unelmapariksi” – Linda paljastaa nyt totuuden kohuotsikoiden takaa

Linda Lampenius rehellisenä legendaarisen kyykkykuvansa taustasta – ”Luulin, että pyörtyisin”