Tunnettu tv-kokki Hans Välimäki herätti hiljattain laajasti huomiota postauksellaan, jossa hän otti kantaa koronapassin käyttömahdollisuuksiin. Kärkkäästi kirjoitetussa julkaisussaan Välimäki muun muassa haukkui rajusti koronarokotteista kieltäytyneitä henkilöitä ja ehdotti, että yhteiskunnan palveluiden käyttöä voisi tulevaisuudessa rajoittaa koronapassilla.

Välimäen kannanoton taustalla oli ajatus yhteiskunnan avaamisesta.

– Kirjastoonkin pääsisi ja messuilemaan. Minne vaan. Ehtona olisi – kyllä – rokotepassi. Meillä makailee sairaaloissa huomattavasti fiksumman väen kiireellistä hoitoa tukkimassa rokotteista järjettömillä verukkeilla kieltäytyneitä ääliöitä, Välimäki kirjoitti tuolloin Instagramissa.

Julkaisussaan Välimäki käytti esimerkkinä Kanadaa, jossa päihteitä ei enää myydä rokotteista kieltäytyville, ja nämä myös joutuvat maksamaan tuntuvaa veroa päätöksestään.

– Mediatietojen mukaan sen jälkeen kun tästä ilmoitettiin, rokotusaikojen varaukset nelinkertaistuivat Quebecissä, Välimäki tokaisi.

Postaus sai aikaan kiivasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Osa seuraajista oli Välimäen kanssa samaa mieltä, mutta esimerkiksi entinen jääkiekkoilija Jere Karalahti esitti Välimäkeä kohtaan runsasta kritiikkiä.

Karalahti jakoi oman Instagram-tilinsä Stories-osiossa kuvakaappauksen Välimäen postauksesta ja lisäsi kuvan päälle voimakkaan saatetekstin:

– V*ttu mikä pelle.

Kohun myötä Välimäki alkoi katumaan sanavalintojaan. Lopulta hän päätyi ratkaisuun, joka sai varmasti monen somekäyttäjän hieraisemaan silmiään: Välimäki nimittäin piilotti julkaisunsa Instagramissa.

Välimäki kertoo päätöksestään tuoreessa Instagram-julkaisussaan.

– Julkaisin perjantaina täällä päivityksen, jonka tarkoitus oli herättää keskustelua, mutta julkaisu oli kirjoitettu ehkä turhankin kärkevään ja härnäävään sävyyn ja vei keskustelun väärille raiteille. Arkistoin julkaisun, etten enää aiheuttaisi sanoillani lisää mielipahaa, Välimäki kirjoittaa postauksessaan.

– Pyydän anteeksi kärkeviä sanojani, ensi kerralla lasken kymmeneen ennen kuin painan julkaise-nappia. Rauhaa ja rakkautta, mies toivottaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Seiska: Varattu Hans Välimäki viihtyi festareilla kurvikkaan kaunottaren seurassa – näin julkkiskokki kommentoi tapahtunutta!

Huppukokilla meni hermot! Hans Välimäeltä keskisormea ja suorat sanat Krista Kiurulle: ”Nopeasti eroon näistä s**tanan tunareista!”