Suosittu juontaja ja mediapersoona Heikki Paasonen on tunnettu aktiivisesta elämäntyylistään, johon kuuluu muun muassa avantouinti hyisessä merivedessä, maastopyöräily korkeilla kukkuloilla ja jääkiekkoilu helsinkiläisen harrastejoukkueen peleissä.

Nyt Paasonen on asettanut itselleen uuden, melko hullulta kuulostavan tavoitteen lajissa, josta hän ei omien sanojensa mukaan paljoa välitä. Mies kertoo asiasta omalla Instagram-tilillään.

– Oon nyt kaks kuukautta toteuttanut tätä tän vuoden dogmaani, jossa vuoden lopussa pitää olla kasassa 1200 juostua kilsaa, Paasonen kirjoittaa.

– Se ei ole mikään järkyttävä määrä, mutta ihmiselle, joka ei kauheasti juoksusta välitä, se on ihan hyvä tavoite, hän painottaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Paasonen on tähän mennessä juossut 192,6 kilometria, mutta ei ole vielä päässyt kunnolla juoksun makuun. Parantunut juoksukunto on kuitenkin tehnyt lenkeistä aiempaa miellyttävämpiä suorittaa.

– Ihan yhtälailla välillä suoraan sanottuna v*tuttaa lähteä tonne loskaan pyristelemään. Kynnys lähtemiseen on kuitenkin madaltunut tän oman tavoitteen ”pelillistämisen” kautta. Välillä oon havahtunu jopa semmoseen fiilikseen et kroppa ”haluis” vähän juosta, Paasonen kertoo.

– Mutta don’t get me wrong, on se silti enimmäkseen perseestä, hän lisää.

Paasosen juoksutavoite on herättänyt paljon keskustelua julkaisun kommenttikentässä. Monet kannustavat miestä ja pitävät yli tuhannen kilometrin lupausta hyvin arvostettavana asiana.

– Nostan hattua, eräs fani hehkuttaa liekkiemojin kera.

– Tää on hieno homma. You can do it! Joku päivä mä vielä toivottavasti otan itseäni niskasta kiinni ja lisään juoksuilut takas menuuseen, toinen kommentoi.

– Respect, täytyisi itsekin kokeilla tuota pelillistämistä.

– Kiitos kannustuksesta. Ja esimerkistä. Se on Suomi pääst piähän.

Eräs seuraaja suhtautuu Paasosen tavoitteeseen kuitenkin hieman vähättelevästi. Hänen mielestään 1200 kilometria vuodessa ei ole matka eikä mikään.

– Mut eihän toi ole paljoa päivässä jos sen jakaa vuoden jokaiselle päivälle. Alle 3,3km päivässä ja jos sen juoksee siihen Cooperin testi aikaan niin siihen menee päivässä se 12min ja vuodessa 4380min eli 73 tuntia, käyttäjä toteaa.

– Juuri näin. Sitten vaan käsi pois laskimelta ja ulos! Paasonen vastaa kommenttiin.

Osa seuraajista myös ylistää juoksun olevan heidän suosikkilajinsa.

– Juoksu on parasta, mitä tiedän Heikki!!

– Juokseminen ei ole yhtään perseestä, kun sitä harrastaa koiran kanssa. Ite jäin koukkuun kun aloitin canicrossin, ja metsäpoluilla se on ihan parasta!

Lue myös:

Heikki Paasonen paljasti seuraajilleen hyytävän harrastuksensa – ”Ilme kertoo kaiken”

Heikki Paasonen julkaisi kuvan vuosien takaa ja pohtii isyyttä: ”Pelkään, että poika tulisi liikaa isäänsä”

Heikki Paasonen ja Marita-rakas paljastivat tulevan lapsensa sukupuolen hauskalla yhteiskuvalla!