Helena Koivun lahjoittajat ovat kannustavien kommenttien lisäksi antaneet myös kritiikkiä.

Mikko ja Helena Koivun erokiista on ollut päällä jo pitkään ja tällä hetkellä Helena on ajautunut varattomaksi. Helenan ystävät päättivät kuitenkin auttaa perustamalla varainkeruukampanjan, johon ihmiset voivat lahjoittaa rahaa oman mielensä mukaan.

Rahaa tuli aluksi hyvää tahtia, mutta nyt lahjoitusten määrä on hidastunut ja eilisen jälkeen rahaa on kertynyt vain 10 euron edestä.

Mikko Koivun uusi rakas on kova sienestäjä – katso kuva saaliista

Eräs henkilö antoi Helenalle ja tämän ystäväpiirille kritiikkiä lahjoituksen yhteydessä.

Laki oli oikeassa -nimimerkillä annettu 5 dollarin lahjoitus toi mukanaan erilaisen näkemyksen koko tilanteeseen.

– Avioeron jälkeen äidillä ei ole päätösvaltaa siitä, missä perhe/lapset asuvat. Laki arvioi, mikä on parasta lapsille eikä vanhempien toiveita, ja jopa Yhdysvaltain laki tietää, että Suomi, onnellisin maa, on 100% parempi vaihtoehto lapsille kuin Yhdysvallat, lahjoittaja kirjoittaa.

”Itsekästä ajattelua”

– On niin itsekästä ulkopuolisilta / ystäviltä kuten sinulta sanoa, että lapset ovat traumatisoituneita. He ovat 4-, 8- ja 9-vuotiaita, ja he ovat Suomessa rakastavan isänsä kanssa. Jos äiti haluaa, hän voi muuttaa Suomeen/saada työn/nähdä heitä 50% ajasta, anonyymi lahjoittaja toteaa.

Helenan hyvä ystävä Justine Rubinger perusti GiveSendGo -nimiselle nettisivustolle rahankeräyksen Helenan taloudellisen tilanteen helpottamiseksi. Kampanja kantaa nimeä Support Helena Koivu. Tällä hetkellä kampanjaan on lahjoitettu rahaa 1431 dollarin edestä.

Helenan kampanja keräsi vielä muutamia päiviä sitten nopeasti lahjoituksia, sillä summa kasvoi tuolloin reilusta 600 dollarista 1404 dollariin. Toissapäivänä oli sen sijaan hiljaisempaa, sillä lahjoituksia kertyi vain 17 dollarin verran. Toissapäivänä lahjoituksia ei ole kertynyt enää lainkaan. Tällä hetkellä lahjoitusten kokonaisusumma on 1431 dollaria.

– Haluan levittää tietoisuutta ja saada tukea rakkaalle ystävälleni Helena Koivulle ja hänen lapsilleen. Entinen NHL-kiekkoilijan vaimo Helena oli lapsista pääosin vastuussa ammattilaisjääkiekkoilijoiden vaativien aikataulujen vuoksi, Justine kirjoittaa kampanjan esittelytekstissä.

Helena Koivu saapui Suomeen ja naureskeli Jätkäsaaren näylle: ”Vain Suomessa”

Justinen mukaan Helena tarjosi lapsilleen hyvän ja rakastavan kodin.

– Vähän yli kuukausi sitten heiltä vedettiin matto jalkojen alta. Oikeus määräsi lapset, jotka ovat Yhdysvaltain kansalaisia, Suomeen asumaan isänsä kanssa. Kaupunkiin, jossa he eivät ole koskaan asuneet. Kieli, jota he eivät osaa puhua. Helenan työviisumin vuoksi, hän ei saa lentää Suomeen ja sitten palata Yhdysvaltoihin ilman luvan myöntämisen odottamista ja hyväksymistä. Tämä oli heillä tiedossa, hän kirjoittaa Mikon puolustustiimiin viitaten. 

– Helena jäi kodittomaksi, ilman autoa, ilman rahaa, ilman terveysvakuutusta ja tärkeimpänä, ilman kolmea lastaan. Huomion arvoista on, että Helenalla on edelleen 50/50 huoltajuus lapsistaan. Hän tietää, että lapset ansaitsevat terveen suhteen isänsä kanssa. Miten oikeus antoi tämän tapahtua?

Rahankeräyksen tarkoituksena on ilmeisesti saada lapset takaisin Yhdysvaltoihin Helenan luokse.