Henna Peltonen: Seksuaalinen ahdistelu opitaan Turkissa jo lapsena

henna-peltonen-alanya1
Henna Peltonen on tällä hetkellä viikon työ- ja lomamatkalla Turkin Alanyassa. Uhkea kaunotar on työn ohessa poseerannut myös upeissa rantakuvissa.

Henna kirjoittaa blogissaan, että vaikka Turkissa ihmiset ovat ystävällisiä ja iloisia, turistinaiset voivat joutua helposti vaikeuksiin.
– Paikallisilla miehillä tuntuu olevan ikuinen metsästysvietti päällä omaan tai naisen siviilisäätyyn katsomatta, Henna ihmettelee.
Hennan mukaan suomalaiset osaavat kunnioittaa naista, mutta Turkissa asiat ovat toisin.
– Tässä toisessa kulttuurissa taas seksuaalinen ahdistelu näyttää olevan täysin suotavaa, jo kasvatuksessa opittu tapa.
Hennan mukaan turkkilaiset miehet eivät edes ymmärrä loukkaavansa toiminnallaan naisia seksuaalisesti.
– Miehet eivät Turkissa valitettavasti ymmärrä, että heidän fyysinen koskettelunsa on seksuaalista häirintää, vaan se on heillä verissä ja jo lapsena opittu tapa, Henna puuskahtaa.
Hennan on ollut hyvin vaikea kommunikoida miesten kanssa Turkissa.
– Hymyily ja silmiinkatsominen, mikä taas meille Suomalaisille opetetaan jo lapsena, voi kääntyä Turkissa itseään vastaan, sillä se voi saada miehet vielä entisestään innokkaimmiksi ja iholle entisestään kiinni.
– Sitä oppi hyvin nopeasti, että valitettavasti miehille on pakko olla jopa tyly, mikä ei sekään poissulje miesten ahdistelua. Ei edes se, että tilanteessa mainitset asiasta.
Henna sanoo ymmärtävänsä, että muissa maissa miehiä ja naisia kohdellaan eri lailla kuin Suomessa.
– Kulttuureissa on eroja ja on varmasti paljon asioita mitä meidän kulttuurista ihmetellään.
Seksuaalista häirintää ei kuitenkaan tarvitse eikä pidä hyväksyä.
– Arvostan kuitenkin sitä, että palattuani kotimaahani Suomeen voin olla taas oma iloinen itseni, katsoa ihmisiä silmiin ja hymyillä, eikä tarvitse pelätä seksuaalista häirintää.
Henna on kiitollinen Suomessa vallitsevasta miesten ja naisten välisestä tasa-arvosta ja muistuttaa, että joskus pitää mennä kauas nähdäkseen lähelle.
Lue koko kirjoitus Henna Peltosen blogista!