Tunnettu tosi-tv-tähti ja yrittäjä Iida Ketola joutui vuonna 2019 kohtaamaan järkyttävän tragedian, kun tuntematon taksikuski raiskasi hänet kesken kotimatkan. Ketola avautuu traagisista tapahtumista TV5-kanavalla esitettävässä Ratkaisematon tapaus Suomi -ohjelmassa. Jakso nähdään telkkareissa tänään torstaina 29. syyskuuta.

Ohjelmassa Ketola kertoo juhlineensa crossfit-porukkansa kanssa pikkujouluja Helsingin yössä, minkä jälkeen hän astui taksiin ja pyysi kuskia viemään hänet kotiosoitteeseensa. Pikkujouluja ennen Ketola oli osallistunut edesmenneen ystävänsä muistotilaisuuteen yhdessä silloisen aviomiehensä, mediapersoona Renne Korppilan kanssa.

Pian Ketola huomasi, että taksikuski ajoi kovaa vauhtia väärään suuntaan. Kuski ei puhunut sanaakaan, mutta alkoi koskettelemaan Ketolan jalkoja.

Taksikuski vei Ketolan omalle kotipihalleen ja pyysi naista luokseen. Kun Ketola ei suostunut, lähti kuski ajamaan muualle ja pysähtyi lopulta metsätielle.

Taksikuski raiskasi Ketolan auton sisällä.

– Muistan, kun aktin aikaan katsoin ikkunasta ja näin vain puita. Keskityin vaan katsomaan niiden puiden latvoja, Ketola muistelee itkien ohjelmassa.

Ketola meni tilanteessa shokkitilaan.

– Minulla oli koko ajan sellainen olo, että jos minä täältä hengissä selviän, ja joskus pääsen tästä pois, niin minun pitää soittaa poliisille, hän sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Raiskauksen jälkeen taksikuski jätti Ketolan tämän kodin eteen ja pakeni paikalta. Ketola soitti välittömästi ex-miehelleen Korppilalle, joka oli läheisessä baarissa. Tämän jälkeen Ketola otti yhteyttä poliisiin.

– Siinä hetkessä tuntui, että jalat pettää ja minun sydämeni muuttuu kiveksi ja tipahtaa ulos, Renne toteaa ohjelmassa vakavana.

– Menin robottimaiseen tilaan ja juoksin kotiin, hän jatkaa.

Poliisit saapuivat nopeasti paikalle ja veivät Ketolan seksuaaliväkivallan uhreille tarkoitettuun Seri-tukikeskukseen.

– Täytyy olla kiitollinen siitä, miten systeemi tällaisessa tilanteessa toimii. Siitä hetkestä, kun Iida soitti poliisille, poliisipartio tuli paikalle ja hänet vietiin sairaalaan, Korppila kiittelee.

Ohjelman kuvaamisen aikaan taksikuskia ei vielä oltu saatu kiinni. Nyt tapaus on kuitenkin selvitetty, ja 43-vuotias taksinkuljettaja tuomittiin 6.8.2021 Helsingin käräjäoikudessa vankeuteen kuudeksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi useista seksuaali- ja päihderikoksista.

Ratkaisematon tapaus Suomi -ohjelma torstaina 29.9. kello 21 TV5-kanavalla. 

Lue myös:

Iida Ketola paljasti seurustelevansa – kertoo syyn, miksi rakastaa uutta kumppaniaan!

Iida Ketola paljastaa koko Suomelle Onlyfans-tilaajiensa oudot pyynnöt – ”Hän maksoi minulle viisikymppiä siitä, että…”