Keskiviikkona selvisi, että musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsanen, 78, nähdään Uuden musiikin kilpailussa. Finalistipaikka tuli erittäin positiivisena yllätyksenä miehelle itselleenkin.

– Superhienoa saada olla mukana tässä hommassa. Eläköön ne, jotka tästä päättivät, Danny iloitsee Iltalehdelle.

Kaikki sai alkunsa oikeastaan jo 2018, kun Danny osallistui Vain elämää -ohjelmaan, jossa tutustui muusikko Arttu Wiskariin sekä miehen lähipiiriin Mökkitie Recordsilla.

– Päätimme jo silloin, että alamme tehdä yhteistyötä, Danny paljastaa.

Hän siirtyi Mökkitie Recordsille ja yhteistyössä Janne Rintalan kanssa syntyi viisi uutta kappaletta, joista yksi päätyi Ylelle.

– Siellä todettiin sen olevan riittävän kelpo. En ollut etukäteen tietoinen, että se on lähetetty UMK:hon. Se, että se hyväksyttiin UMK:hon, on minulle suuri ja iloinen yllätys.

Janne Rintala on useiden hittibiisien tekijä ja myös Erika Vikmanin UMK-kappale Cicciolina on miehen käsialaa. Vikman sijoittui kisassa lopulta toiseksi, mutta Cicciolinasta tuli yksi viime vuoden suurimmista hiteistä.

– Janne Rintala on ylivertainen tämän ajan mestari. Olen onnellinen, että saan hänen kanssaan tehdä töitä, Danny hehkuttaa.

Hän kertoo jo jutelleensa asiasta myös Vikmanin kanssa puhelimitse ja ylistää ex-kumppaniaan.

– Olen hyvin iloinen siitä, että daami, jonka kanssa aloitin yhteistyön vuosia sitten, on jatkanut määrätietoista toimintaa. Hän on mitä upeimmalla tavalla kehittänyt itseään ja on nyt tämän maan suosituimpia naisartisteja.

Toimittajan kysymys ystävien, kuten Helmi Loukasmäen tuesta UMK:hon liittyen saa miehen naurahtamaan.

– Varmasti ymmärrät, että en kuullut kysymystä.

Lue myös:

Oho! Danny solmi levytyssopimuksen Mökkitie Recordsin kanssa – ”Tunnen suurta tyydytystä ja onnellisuutta”

Oho! Helmi Loukasmäki vaihtoi rajusti tyyliä – poseeraa nyt mustissa lateksihousuissa