Kesäkuussa 2020 Helmi Loukasmäen, 20, elämä muuttui, kun kaunotar kuvattiin nostamassa matkalaukkujaan musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsasen, 78, mersuun.

Siitä hetkestä alkoi Ilmajoelta kotoisin olevan Helmin pyöritys julkisuudessa.

– Siitä se rumba sitten lähti! Kyllä se järkytti, kun olen pieneltä paikkakunnalta kotoisin. Piti miettiä kaupassa käyntiä ja kaikkea uudestaan, Helmi myöntää Iltalehden haastattelussa.

Kesän hän työskenteli Dannyn Rauman huvilalla kesäapulaisena, teki toimistotöitä, järjesteli Iso-D:n arkistoa ja kävi kaupassa. Arkea kuitenkin häiritsi median valtava kiinnostus.

Dannya ja Helmiä seurattiin usein kaupungille. Huvilan yllä lenteli droneja ja myös sen edustalla olevista veneistä kuvattiin. Helmi koki nopeasti tulleen julkisuuden ahdistavana.

– En ole yrittänyt tulla julkisuuteen, vaan jouduin sinne vastoin tahtoani, Helmi toteaa.

Helmin perhe on tukenut häntä kuluneen vuoden aikana ja tavannut myös Dannyn muutaman kerran.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Parhaillaan Helmi pohtii tulevaa opiskelupaikkaa. Nuorta naista kiinnostaa muoti ja kaupallinen ala, mutta sydän sykkii myös musiikille. Helmi aloitti viulunsoiton jo viisivuotiaana ja on laulanut myös kuorossa.

Dannyn opastuksella Helmi kokeili myös laulamista studiossa, muttei osaa vielä sanoa tulevaisuuden suunnitelmistaan sen tarkemmin.

Vaikka Helmin kirjat ovat kotiseudulla Ilmajoella, asuu hän myös Danny luona.

– Minulla on tavallaan kolme kotia. Yksi on Ilmajoella, yksi Kirkkonummella ja yksi Raumalla. Vaikkei se mitään työtä enää olekaan, auttelen Dannya edelleen tietokoneasioissa ja someasioissa, kun hän ei ole näissä aina ihan ajan tasalla!

Välit musiikkineuvokseen ovat lämpimät ja läheiset. Dannyn ehdotuksesta pari jatkoi yhdessä hyvin mennen kesän jälkeenkin.

– Me viihdytään hyvin yhdessä. En halua rajata ihmissuhteita iän mukaan. Ei Dannyn kanssa huomaa ikäeroa. Hän on nuorin 78-vuotias, jonka tunnen. Emme olisi tekemisissä, jos se häiritsisi meitä.

Lue myös:

Helmi Loukasmäki 20 vuotta – poseeraa synttärijulkaisussaan Dannyn ystävän luksusauton edessä!

Ilmajoki-lehti: Helmi Loukasmäki esitteli Dannyn perheelleen – avautuu lähipiirinsä reaktioista: ”Ihmeellistä käytöstä”