Tanssinopettaja ja koreografi Marco Bjurström kertoo Iltalehden haastattelussa kohtaamistaan epäonnistumisista ja tragedioista sekä niistä selviytymisestä.

Koko kansaa tanssittava Marco tunnetaan parhaiten nami nami – lausahduksestaan, joka on auttanut myös miestä itseään vuosien varrella.

Suomen kansa rakastui leopardipukuiseen ja lanteita keikuttavaan Marcoon jo vuonna 1997 kun hän juonsi suosittua BumtsiBum! -ohjelmaa. Mutta kaikkeen ei kansa vielä tuolloin ollut valmis. Siksi Marco piti muun muassa parisuhteensa koreografi Peter Pihlströmin kanssa pois julkisuudesta.

– Kun aloitin tekemään näitä hommia isommin, niin tajusin, ettei kannata lähteä ratsastamaan sateenkaarilippu kädessä. Mutta kyllähän kaikki tiesivät, Marco pohtii.

Suosiosta huolimatta Marcon jalat ovat pysyneet tiukasti maassa. Elämään on mahtunut myös monia epäonnistumisia ja tragedioita.

Vuonna 2007 Marcon äiti oli kuolemassa ja samaan aikaan Avenue Q -musikaalituotannosta tuli satojen tuhansien eurojen velat, joita maksettiin vuosia. Janek-veli menehtyi vatsasyöpään viime vuonna vain 49-vuotiaana ja koronapandemian takia Marcolle rakas Step Up -tanssikoulu pysyi suljettuna.

Vaikka elämään on mahtunut vastoinkäymisiä ja viime vuosi oli Marcon mukaan itkua täynnä, on tuttu nami nami -pilke palannut kevään myötä jälleen miehen elämään. Iloa ovat tuoneet tanssikoulun avautuminen ja elokuussa ensi-iltansa saavan A Chorus Line -musikaalin harjoitukset yhdessä nuorten musiikkiteatterikoululaisten kanssa.

– Oma polku oli koetuksella ja matto vedettiin jalkojen alta. Kun menin pitämään ensimmäistä tanssituntia, olin kuolla onnesta!

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lähde: Iltalehti

Lue myös:

Me Naiset: Marco Bjurström avautuu veljensä kuolemasta: ”Suru on muuttunut osaksi minua”

Eeva: Marco Bjurströmin surutyö veljen kuoleman jälkeen – ”Vähitellen elämä menee eteenpäin”