Meteorologi Kerttu Kotakorpi, 33, on ollut tuttu näky Ylen säälähetyksissä jo kahdeksan vuoden ajan. Kotakorpi aloitti Nelosella jo opiskellessaan meteorologiaa Helsingin yliopistossa ja siirtyi Ylelle vuonna 2012.

– Televisiotyö ei ollut mikään unelmani, mutta sinne päädyin ja jäin. Olin niin nuori, etten osannut edes jännittää, Kotakorpi kertoo Iltalehden haastattelussa.

Julkiseen ammattiin liittyy myös monia outouksia. Kotakorvelta on muun muassa kyselty säästä mitä erikoisimmissa paikoissa, kuten esimerkiksi lääkärin vastaanotolla.

– Olin niin hämmentynyt, että vain tuijotin kysyjää. Joku raja, hän päivittelee Iltalehdelle.

Kotakorpi myöntää saavansa myös valtavasti palautetta ulkonäköön liittyen. Hän ei haluaisi niitä kommentteja lukea, mutta vaikea niiltä on myöskään välttyä.

– Viestin myös vaatteillani. En esimerkiksi käytä lyhythihaisia paitoja talvella. Myös värejä joutuu miettimään. Kuntavaalit ovat tulossa ja katsojat saattavat vetää johtopäätöksiä siitä, onko minulla punainen, sininen vai vihreä mekko.

Myös törkyviestejä ja suoranaisia ehdotuksia tulee, ja onpa Kotakorvella ollut myös stalkkeri, jonka perään oli laitettava poliisi.

– Mietin tarkkaan, tägäänkö someen paikan, missä kuva on otettu. Olen vasta äskettäin aktivoitunut sosiaalisessa mediassa. Pitää vähän vielä harjoitella, paljonko siellä toimin ja käytän aikaa, hän myöntää.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Luonnossa viihtyvä Kotakorpi harrastaa muun muassa lintubongausta, jossa hän näkee konkreettisesti myös ilmastonmuutoksen etenemisen. Hän on kirjoittanut kirjan ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista yleistajuisesti. Kotakorven kirja Suomen luonto 2100 (Bazar) ilmestyy 2. maaliskuuta.

Lue myös:

Anne Kukkohovi avoimena rajuista haasteistaan: ”Makasin lattialla ja ulvoin, että lopetetaan ennen kuin menee järki!”

Piritta Hagmanin virhearvio polttopuita tilatessa johti kaaokseen – julkaisi hulvattomia kuvia!