Entinen suomalaisten suosikkijuontaja Axl Smith, 38, jäi keväällä 2016 kiinni useiden seksikumppaniensa salakuvaamisesta. Seuraavana vuonna Smith sai teoistaan 30 salakatselutuomiota, neljä kunnanloukkaustuomiota sekä kaksi tuomiota yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

Smith määrättiin maksamaan asianomistajille yhteensä 99 500 euroa vahingonkorvauksia ja korvaamaan oikeudenkäyntikuluja yli 50 000 euron edestä.

Tapahtumien jälkeen Smith on vältellyt ahkerasti julkisuutta. Hän muutti Lontooseen jo vuonna 2016, ennen salakatseluoikeudenkäyntien alkamista Suomessa.

Tuoreen Iltalehden laatiman selvityksen mukaan Smith asuu nykyisin Tukholmassa yhdessä 34-vuotiaan naisen kanssa. Kaksikko asuu hyvämaineisella alueella sijaitsevassa kerrostalossa. Viime kesänä 66-neliöiseen kellariasuntoon muutti myös 21-vuotias mies.

Iltalehden artikkelin perusteella Smith ei enää käytä nimeään Axl Smith. Hänen syntymänimensä Caro Axel Smith ei löydy edes Ruotsin väestötiedoista, sillä ex-juontaja on vaihtanut virallisen etu- ja sukunimensä kokonaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Axl Smith oikeudenkäynnissä Helsingin käräjäoikeudessa tammikuussa 2017. Kuva: AOP

Smithin vanha Instagram-tili on edelleen toiminnassa ja julkisena, mutta mies on vaihtanut tilinsä käyttäjänimeä. Sosiaalisesta mediasta selviää, että Smithin ja hänen kanssaan asuvan naisen välit ovat läheiset.

Iltalehden tietojen mukaan Smithillä ei ole vireillä olevia rikosasioita tai tuomioita Tukholman käräjäoikeudessa. Artikkelissa kuitenkin kerrotaan, etteivät kaikki Smithin uhrit ole vieläkään saaneet Smithiltä tuomittuja vahingonkorvauksia ja oikeudenkäyntikuluja.

Samassa Iltalehden jutussa haastatellaan kolmea Smithin uhria, jotka kommentoivat lehdelle oikeudenkäynnin jälkeistä elämäänsä. Asian arkaluonteisuuden takia henkilöt eivät esiinny artikkelissa omalla nimellään tai kasvoillaan.

Yksi uhreista kertoo käsitelleensä tapahtumia terapeutin vastaanotolla. Hän sanoo elävänsä tällä hetkellä pitkässä, vakiintuneessa parisuhteessa ja saaneensa luottamuksen miehiin takaisin.

– Välillä toki saatan palata mielessäni niihin aikoihin ja vanhat ahdistukset alkavat nostaa päätään, mutta yleensä se asia ei enää nykyisin pyöri ajatuksissa. Haluan vain jatkaa elämääni enkä enää velloa niissä vanhoissa, salakuvauksen kohteeksi joutunut nainen kertoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Eräs toinen haastatelluista myöntää luottaneensa Smithiin aikoinaan paljon, ja luottamuksen pettäminen on jättänyt häneen syvät haavat.

– Lähimmät ystäväni ja perheeni tietävät Axlista ja tästä tapauksesta, mutta muuten olen pitänyt sen jonkinlaisena salaisuutena. Minua hävettää se suhde ja se kaikki, mitä sitten Axlista paljastui. Vaikka tiedän, että en ole tehnyt mitään väärää.

Lähde: Iltalehti

Lue myös:

IL: Axl Smith vaihtoi nimensä Englannissa?

Axl Smithille ehdollista vankeutta ja 150 000 euron lasku salakatselusta