Ilta-Sanomien tietojen mukaan Helsingin käräjäoikeudessa on käsitelty hiljattain kaupassa tapahtunutta pahoinpitelyä, jossa rock-muusikko Andy McCoy oli myös osallisena.

Tapahtumat saivat alkunsa helsinkiläisen kaupan kassalla 9. joulukuuta. McCoy oli kassalla toisen miehen kanssa, kun näille kaksi entuudestaan tuntematonta miestä ilmestyivät kassajonoon. Valvontakameran tallenteelta käy ilmi, että tapahtumat etenivät nopeasti käsirysyyn.

McCoyn seurassa ollut mies on kertonut käräjäoikeudelle, että taakse ilmestyneet miehet olivat alkaneet puhua rumasti, minkä jälkeen McCoy olisi käskenyt heitä olemaan hiljaa – tuloksetta. Kahden tuntemattoman miehen mukaan McCoyn seurassa ollut mies olisi taas käynyt heidän kimppuunsa kirveen ja veitsen kanssa.

Syyttäjän todisteiden mukaan McCoy on mennyt tilanteessa tappelevien miesten väliin ja pyrkinyt pitämään nämä erossa toisistaan. Hetkellisen rauhoittumisen jälkeen tilanne kärjistyi uudelleen, ja McCoy meni taas väliin. Tällä kertaa hänet kuitenkin kaadettiin lattialle, eikä hän enää osallistunut välienselvittelyyn.

– Kukaan ei tehnyt mitään, vaikka kirves ja puukko heilui. Mä ajattelin vain, että tällaista ei saa tapahtua ja menin väliin. Mut heitettiin maahan, McCoy kommentoi tapahtumia Ilta-Sanomille.

Kuva: AOP

Helsingin käräjäoikeus katsoi, että tilanteessa tapahtui suunsoittoa, joka johti väkivaltaan. Valvontakameran tallenteelta näkyy, että McCoyn seurassa ollut mies on lähestynyt puukon ja kirveen kanssa kahta muuta miestä.

Käräjäoikeus tuomitsi McCoyn seurassa olleen miehen ehdolliseen vankeuteen törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä, huumausainerikoksesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Kaksi muuta miestä saivat ehdollista vankeutta pahoinpitelystä. IS:n mukaan kaikki kolme ovat ilmoittaneet olevansa tyytymättömiä tuomioihinsa.

McCoy totesi Ilta-Sanomille olleensa väärässä paikassa väärään aikaan. Hän kertoo selvinneensä onneksi vähin vammoin tapahtumista.

– Mä sain onneksi vain yhden mustelman. Siinä olisi voinut käydä pahasti.

– Joku olisi voinut kuolla, McCoy toteaa.

Andy McCoy tuli tunnetuksi Hanoi Rocks -yhtyeen kitaristina, taustalaulajana ja pääasiallisena lauluntekijänä.

Lue myös:

IS: Andy McCoyn poika Sebastian muutti yllättäen Suomeen: ”Isän julkisuus on minulle vierasta”

Seiska: Kohumaskikauppias juhli synttäreitään kolme päivää – Andy McCoy oli kaatua oksennukseen huvijahden kannella!