IS: Jaajo Linnonmaasta nähdään täysin uusi puoli Diili-ohjelmassa: ”Jos mä näen, että jengi perseilee, mulla on täysi oikeus suuttuakin”

Radio suomipopin suosittua Aamulypsy -ohjelmaa juontava Jaajo Linnonmaa, 42, ottaa pian uuden roolin, kun Diili-ohjelma palaa ruutuun. Ohjelmaa ovat aiemmin luotsanneet bisnesmiehet Jari Sarasvuo ja Hjallis Harkimo.

Jaajo on ennenkin tottunut hyppäämään vaativiin saappaisiin ja onnistunut siinä mainiosti. Vuodesta 2016 alkaen hän on juontanut Haluatko miljonääriksi? -visailua, jota juonsi vuosina 1999-2005 Lasse Lehtinen.

– Silloin kun mua pyydettiin tähän mukaan, niin ensimmäinen ajatukseni oli se, että pystynkö hyppäämään Hjalliksen ja Sarasvuon saappaisiin. Kun Haluatko miljonääriksi aikanaan alkoi, niin siellä oli aika isot Lasse Lehtisen lapikkaat odottamassa mua, Linnonmaa kertoo Iltasanomille.

Diilin uudella kaudella Linnonmaan yritysten kehitysjohtajan paikasta kisaa 14 kilpailijaa, jotka tuotantoyhtiö valitsi Linnonmaan esittämän toivelistan perusteella.

– Itse kun en ole akateemisesti koulutettu niin halusin sellaisia, jotka olisivat kouluttautuneet hyvin. Halusin räjähtäviä persoonia, mutta myös hiljaisempia tyyppejä. Sellaisia, jotka ovat olleet yritysmaailmassa mukana useamman vuoden ja ehkä pyörittäneetkin joskus omaa bisnestä. Halusin nuoria, halusin vanhoja. Halusin miehiä, halusin naisia, Linnonmaa listaa.

Uusia puolia

Linnonmaasta nähdään ohjelmassa täysin uusia puolia. Toki mies on tunnettu radiotyönsä puolesta sanavalmiina ja huumorintajuisena, mutta nyt miehestä nähdään myös se piinkova bisnespuoli.

– Ajattelin alusta asti, että mennään omana itsenä ja se saa nyt riittää. Ihmiset kuitenkin tuntevat mut radiosta, mutta pitää muistaa, että mun päivästä vain kymmenen prosenttia on Aamulypsyä ja 90 prosenttia sitä yrittämistä. Mä lähdin mielellään tähän mukaan, sillä nyt jengi pääsee näkemään, mitä mun työt ovat viihdemaailman ulkopuolella, Linnonmaa perustelee.

Yrittämisestä Linnonmaalla on vuosien kokemus ja häntä onkin kuvailtu sarjayrittäjäksi. Ensimmäisen jakson jälkeen hänellä olikin sananen sanottavana tuotantoyhtiölle roolistaan ohjelmassa.

– Sanoin tuotantoyhtiölle, että nyt mun on pakko saada olla oma itseni. Otan yrittämisen äärimmäisen tosissani. Jos mä näen, että jengi perseilee ja vetää mutkat suoriksi, eikä tee asioita niin kuin mun mielestä pitäisi tehdä, niin kyllä mulla on täysi oikeus ohjelman juontajana asiasta mainita ja välillä suuttuakin. Siellähän etsitään mulle työntekijää.

– Kyllä varmasti tämä ohjelma näyttää katsojalle ihan uuden puolen, mutta ei se pelota. Se on kuitenkin se Jaajo, jonka joka ikinen ihminen näkee tuolla työelämässä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Linnonmaan neuvonantajina ohjelmassa toimivat Noora Fagerström ja Toni Lähde.

Diili maanantaisin alkaen 22. helmikuuta klo 21 Nelosella.

Lue myös:

Tässä ovat Jaajo Linnonmaan juontaman Diilin kilpailijat – mukana Blokess-sketsiryhmästä tunnettu tähtiesiintyjä!

Aku Hirviniemen kuntosalivideo naurattaa somessa – pilaili Jaajo Linnonmaan kustannuksella: ”Tänään oli treenissä poikkeukselliset kannustimet”


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.